Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 20 /11:04

Donecke per artilerijos apšaudymus žuvo du žmonės, dar 11 sužeisti

Rusija toliau tęsią karą su Ukraina. Ji toliau kursto teroristų veiklą Ukrainos teritorijoje. Kad padėtis Ukrainoje smarkiai prastėja pripažino ir ESBO. Donecke per artilerijos apšaudymus žuvo du žmonės, dar 11 sužeisti.
Pareigūnas Ukrainoje
Pareigūnas Ukrainoje / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.
Temos: 3 Rusija Ukraina Karas

11.04 val. Girdimi galingi sprogimai

Ukrainos vyriausybės pajėgų artilerija praeitą naktį tęsė smarkų bombardavimą prorusiškų teroristų tvirtovėje Donecke, o padėtis tame rytiniame mieste antradienio rytą tebebuvo įtempta, pranešė sukilėlių administracija.

„Praėjusią naktį Doneckas patyrė smarkių artilerijos smūgių. Antradienį apie 9 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku) padėtis Donecke buvo nepaprastai įtempta, o galingi sprogimai ir salvės buvo girdimi beveik visuose miesto rajonuose“, – Donecko naujienų agentūra citavo miesto merijos informaciją.

Galingi sprogimai ir salvės buvo girdimi beveik visuose miesto rajonuose, – Donecko naujienų agentūra citavo miesto merijos informaciją.

Per pastarąją parą Donecke žuvo du civiliai, o dar 11 buvo sužeisti, nurodė miesto administracija.

„Sausio 20-osio rytą 101 elektros pastotė ir šiaurinė vandentiekio stotis buvo likusios be elektros“, – pridūrė merija.

Tuo tarpu Kijevo vyriausybės kontroliuojamame šiaurės rytiniame Charkovo mieste pirmadienio vakarą galingas sprogimas driokstelėjo prie vieno teismo pastato.

Kaip pranešė pareigūnai, per tą incidentą, kuris, kaip įtariama, buvo teroro išpuolis, nukentėjo 14 žmonių, iš kurių keturių būklė – sunki.

„Laikome šį provokuojantį nusikaltimą teroro aktu. Šiam tyrimui nukreipiame visas savo pajėgas ir išteklius. Nedelsdami ir reguliariai informuosime visuomenę apie tyrimo eigą“, – sakė Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) vadovas Valentynas Nalyvaičenka.

9.25 val. ESBO pripažino, kad padėtis Ukrainoje smarkiai prastėja

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) atstovai  perspėjo, kad saugumo situacija Donecko ir Luhansko srityse smarkiai prastėja, o kovos intensyvėja.

Kaip skelbia BBC, ESBO stebėtojų teigimu, kovos aplink Donecko oro uostą plinta miesto link. ESBO atstovas teigė, kad labiausiai nerimą kelia civiliai, ypač vaikai. Prastėjanti humanitarinė situacija įvardijama kaip klaiki.

„Nerimą kelia tai, ką mes pamatėme per pastarąsias dienas – vaikai įtraukiami į konfliktą – juos sužeidžia, jie miršta, negali lankyti mokyklos“, – kalbėjo Michaelas Bociurkiwas.

Karas tęsiasi

Anksčiau skelbta, kad Rusija toliau tęsią karą su Ukraina. Ji toliau kursto teroristų veiklą Ukrainos teritorijoje, – rašo naujienų agentūra „Unian“.

Tai socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos Nacionalinė saugumo taryba (SBU).

„Šiandien (pirmadienį) įvykdytas dar vienas teroristų išpuolis Charkove, yra sužeistų žmonių. Dėl šio fakto Ukrainos SBU ir Vidaus reikalų ministerija pradėjo baudžiamąją bylą, tyrimą kontroliuoja SBU“, – teigiama pareiškime.

Charkovo mieste pirmadienį nugriaudėjo sprogimas. Pareigūnai taip pat pranešė miesto centre radę nužudyto advokato kūną.
 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius