Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 12 /15:47

Donecko teroristai važinėja tokiais šarvuotais sunkvežimiais ir tankais, kokius turi tik Rusijos kariuomenė

Donecko teroristai naudoja šarvuotus automobilius, kokius naudoja Rusijos kariuomenė. Tokia mašina teroristai neseniai užpuolė Ukrainos karius. Taip pat Snižno mieste pastebėti du tankai, kokiais naudojasi Rusijos, bet ne Ukrainos kariuomenė.
Ukrainos Gynybos ministerijos paskelbta sunkvežimio nuotrauka
Ukrainos Gynybos ministerijos paskelbta sunkvežimio nuotrauka / „Facebook" nuotr.

Ukrainos Gynybos ministerija savo „Facebook“ paskyroje paskelbė, jog Ukrainos kariai iš teroristų atėmė šarvuotą automobilį.

Jo viduje rastas rusiškas kulkosvaidis „Kord“, trys automatiniai granatsvaidžiai ir Rusijos vėliava.

Jo viduje rastas rusiškas kulkosvaidis „Kord“, trys automatiniai granatsvaidžiai ir Rusijos vėliava.

„Birželio 9-osios naktį vieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinį užpuolė teroristai. Jie atvažiavo šarvuotu sunkvežimiu ir dviem lengvaisiais automobiliais. Užpuolimo metu buvo naudojami automatiniai ginklai ir granatsvaidis. Po ilgo mūšio Ukrainos kariai privertė teroristus atsitraukti, buvo paimtas šarvuotas sunkvežimis“, – teigiama ministerijos pranešime.

Ukrainoje tokie automobiliai negaminami. Tačiau tokius gamina Rusijos bendrovė „Kamaz“.

Žurnalistai Rusijos Gynybos ministerijos tinklalapyje rado informaciją, kad šiemet tokių šarvuotų sunkvežimių savo kariuomenei nupirko Rusija.

Separatistų žinioje – du rusų ginkluotųjų pajėgų tankai

Donecko srities Snižno mieste veikiančios separatistų grupuotės turi du tankus, kokiais naudojasi Rusijos kariuomenė, pranešė „Informacinio pasipriešinimo“ koordinatorius Dmitrijus Tymčukas.

Pasak jo, mieste pastebėti du T-72 tankai, kurie jau nebėra naudojami Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, tad negali priklausyti antiteroristinę operaciją vykdantiems ukrainiečių daliniams. Vis dėlto tokie tankai tebėra Rusijos kariuomenės ginkluotės dalis.

Trims tankams iš Rusijos įvažiavus į Ukrainą užvirė mūšis

Leidinys cenzor.net, remdamasis Ukrainos vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo informacija, pranešė, kad Rusija pasiuntė į Donecko sritį tris tankus, kuriuos Ukrainos kariai sustabdė prie Snižno gyvenvietės; ten užvirė mūšis.

„Šiandien naktį trys tankai T-72 kirto valstybinę Ukrainos sieną iš Rusijos pusės. Vienas tankas yra Snižno gyvenvietėje. Du kiti tankai išvažiavo iš miesto, Snižno apylinkėse šiuos tankus sustabdė Ukrainos pajėgos. Vyksta mūšis. Esama informacijos, kad vienas T-72 pamuštas“, – taip, anot cenzor.net, sakoma ministro pranešime.

Pasak cenzor.net, Rusijos teritorijoje prie pat Ukrainos sienos yra sutelktos papildomos pajėgos – šarvuočiai ir reaktyvinės sistemos „Grad“, kurios taip pat bet kurią akimirką galėtų būti nukreiptos į Ukrainą.

Tuo tarpu Antiteroristinio centro Ukrainoje vadovas Vasylis Krutovas interviu pareiškė, kad artimiausiu metu Ukrainos ir Rusijos siena bus užblokuota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius