-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Du ekskavatorius Ukrainai dovanojantis Eimutis Ramoška: trūko kantrybė, noriu padėti

Bendrovės „Agrarinės paslaugos“ direktorius Eimutis Ramoška, Rusijai pradėjus atvirą karą Ukrainoje, nebesusilaikė. Kaip jis pasakojo 15min.lt, jam tiesiog trūko kantrybė ir vyras sumanė prisidėti prie paramos Ukrainai. Todėl jos kariams verslininkas dovanoja du ekskavatorius „JUMZ“, tinkamus grioviams, tranšėjoms kasti.
Į karo zoną Ukrainoje iš Lietuvos iškeliaus du ekskavatoriai „JUMZ“.
Į karo zoną Ukrainoje iš Lietuvos iškeliaus du ekskavatoriai „JUMZ“. / „Facebook“ grupės „SOS Ukrainos kariams“ nuotr.

„Kai prasidėjo atvirta Rusijos agresija, kuomet ji peržengė sieną su savo karine technika, reguliariąja kariuomene, jau beveik nesislėpdama pradėjo karą Ukrainoje, tai man trūko kantrybė, norėjosi kažkuo prisidėti“, – 15min.lt šeštadienį pasakojo verslininkas.

Todėl Ukrainai jis dovanoja du ekskavatorius. Vienas jų bus siunčiamas tiesiai į karo zoną Ukrainoje, kitas liks neutralioje zonoje.

„Aišku, du ekskavatoriai nepadės laimėti karo, bet norisi tuo pavyzdžiu parodyti, kad, norint labai, galima kažką padaryti. Dar didesnis noras būtų, kad daugiau žmonių sugalvotų kažką panašaus, ne tik kokį paketą ar tvarstį padovanotų. Aišku, tas irgi gerai, bet kažką rimtesnio“, – kalbėjo E.Ramoška.

Jo parama Ukrainai – du „JUMZ“ ekskavatoriai, tinkami prieštankiniams grioviams, tranšėjoms kasti, žemėms stumdyti. Juos E.Ramoška specialiai paruošė karo zonai.

Šie metai mano įmonei yra nuostolingi, tai ne tie metai, kad būtų galima švaistytis paramom ar dovanom, bet ta technika, įranga, jiems yra reikalinga dabar, ne po trijų ar penkių metų, – pasakojo verslininkas.

„Padarėme apsauginius variklių skydus, šarvus, perdažėme į karinio kamufliažo spalvas, uždėjome tinklą ant kabinos, kad nespindėtų saulėje, neišsiduotų. Frontui jie puikiausiai tinka“, – pasakojo verslininkas.

Jis nenorėjo atskleisti, kiek jam kainavo tokia parama. Kaip pats sakė, ji vis tiek Ukrainai yra per maža, ir paragino verslininkus taip pat padėti kariaujančiai kaimynei.

„Privatus sektorius yra stiprus. Yra įmonių, kurios gali skirti kažkokią techniką, įrengimus, transporto priemonių. Čia yra ne pelno reikalas. Šie metai mano įmonei yra nuostolingi, tai ne tie metai, kad būtų galima švaistytis paramom ar dovanom, bet ta technika, įranga, jiems yra reikalinga dabar, ne po trijų ar penkių metų“, – pasakojo verslininkas.

„Facebook“ grupės „SOS Ukrainos kariams“ nuotr. /Į karo zoną Ukrainoje iš Lietuvos iškeliaus du ekskavatoriai „JUMZ“.
„Facebook“ grupės „SOS Ukrainos kariams“ nuotr. /Į karo zoną Ukrainoje iš Lietuvos iškeliaus du ekskavatoriai „JUMZ“.

Ukrainą pasieks vėliausiai po trijų savaičių

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „SOS Ukrainos kariams“ yra dėkojama verslininkui už šią paramą. Grupės atstovas Vitalijus Keršis 15min.lt sakė, kad šie ekskavatoriai Ukrainą pasieks vėliausiai po trijų savaičių.

„Dabar grubiai per 2–3 savaites pajudės į Ukrainą, reikia pabaigti tvarkyti dokumentus, kad jie galėtų lengvai perkopti per sienas. Ekskavatorius nėra priskiriamas prie ginkluotės. Dabar duotas prezidento P.Porošenkos įsakymas, kad visa parama, einanti į antiterororistinės operacijos zoną, kirstų sieną supaprastinta tvarka“, – 15min.lt pasakojo vyras.

Pasak jo, vienas ekskavatorius keliaus į Donecko srities teritorinės gynybos savanorių batalioną „Donbass“, kitas liks neutralioje zonoje.

„Jis bus vežiojamas, kad nebūtų sunaikintas ir kad nebūtų atimtas separatistų. Jis bus neutralioje teritorijoje ir kur reikės, ten vyks“, – pasakojo V.Keršis.

Vitalijus Keršis
Vitalijus Keršis

Tokios technikos kaip ekskavatoriai, vyro teigimu, Ukrainai labai reikia.

„Tokių daiktų kaip ekskavatoriai ar kastuvai, labai trūksta Ukrainos kariuomenei. Su tokiais sulaužytais, sukraipytais kastuvais bando kasti, o gruntas kai kuriuose vietose yra labai akmeningas ir kietas, tai nėra įmanoma iškasti“, – pasakojo V.Keršis.

Visus, norinčius paremti Ukrainą, jis kviečia susisiekti elektroniniu paštu parama.info@gmail.com, per grupę socialiniame tinkle „SOS Ukrainos kariams“ arba telefonu 864773298.

Lietuvos visuomenininkų humanitarinė parama pasiekė Ukrainos karius

Neseniai skelbta, kad penkios tonos Lietuvos ir Latvijos humanitarinės pagalbos pasiekė Šiaurės Ukrainos Žitomiro regione tarnaujančius karius, kurie vykdo Antiteroristinę operaciją. Trimis mikroautobusais jiems atvežta šiltų rūbų, batų, taip pat amunicijos ir medicinos preparatų, skirtų stabdyti kraujavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius