Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gegužės 9-osios kariniame parade Rusija pristatys naujos kartos tanką

Gegužės 9-osios paradas Maskvoje taps puikia proga Kremliui pademonstruoti savo karinę galią. Viena iš tokių paradui skirtų naujienų – tankas „Armata T-14“, skelbia bbc.co.uk.
Kariniame parade Maskvoje bus pristatoma Rusijos karinė galia.
Kariniame parade Maskvoje bus pristatoma Rusijos karinė galia. / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Rusijos gynybos ministerija savo tinklalapyje jau pasidalino nuotraukomis iš karinio parado repeticijos, kuriose matomi ir tam tikri kariniai atnaujinimai. Kremlius tikisi, kad šių metų paradas taps didžiausia karine demonstracija.

Tiesa, šio įvykio neatvyks stebėti nei JAV, nei Jungtinės Karalystės, nei Prancūzijos ar kitų Vakarų valstybių lyderiai. Krymo aneksija ir Rusijos agresija Ukrainoje privertė Vakarus skelbti sankcijas aukščiausio rango Rusijos pareigūnams, karinei pramonei ir energetikos sektoriui.

Tarp kitų Rusijos karinio pasididžiavimo simbolių parado metu bus demonstruojamos S-400 raketų sistemos, RS-24 tarpžemyninė balistinė raketa.

„Armata T-14” turės nepilotuojamą bokštelį ir 125 milimetrų lygiavamzdį pabūklą, kuris galės šaudyti valdomas raketas. Be to, šis naujos kartos tankas suteiks daugiau saugumo įgulai, kuris bus atskirta nuo pagrindinio ginklo ir sėdės specialioje kapsulėje.

Rusijos žiniasklaida jau giriasi, kad šis naujos kartos tankas turės važiuoklę, kuri bus pritaikoma ir kitoms ginklų sistemoms, o „Russia Today“ skelbė, kad šis tankas gali „tapti visiškai robotizuota kovine mašina“. Jis bus žymiai manevringesnis ir greitesnis nei T-90.

Šiuos naujus Rusijos karinės pramonė gaminius atvyks apžiūrėti Kinijos ir Šiaurės Korėjos lyderiai.

Rusija planuoja iki 2020 metų pagaminti daugiau nei 2300 tokių tankų, kurie pakeistų sovietinius modelius.

Šiuos naujus Rusijos karinės pramonė gaminius atvyks apžiūrėti Kinijos ir Šiaurės Korėjos lyderiai. Prie jų ketina prisijungti ir Graikijos premjeras Aleksis Cipras. Tuo metu Serbija – skelbianti norą tapti ES nare – į paradą atsiųs savo elitinį gynybos pajėgų būrį.

Iš viso parade dalyvaus 15 tūkstančių Rusijos karių. Taip pat bus ir 1300 užsienio karinių atstovų – Serbijos elitinė gvardija, Kinijos garbės sargyba, Indijos grenadieriai. Bus demonstruojama 200 karinių mašinų ir 150 lėktuvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius