Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gynybos apžvalgininkas Aleksandras Matonis apie situaciją Kryme: reikia reaguoti griežčiau

Gynybos apžvalgininkas Aleksandras Matonis sako itin naujos Joe Bideno retorikos Vilniuje, palyginti su vakarykšte Varšuvoje, neišgirdęs, bet svarbiausia esą, kad išsakytas tvirtas patikinimas ginti Baltijos šalis nesaugumo ar agresijos atveju. Kariniu požiūriu galingiausios pasaulyje valstybės antras žmogus taip pat esą aiškiai leidžia suprasti, kad Rusija negali nepajausti savo elgesio padarinių.
Aleksandras Matonis
Aleksandras Matonis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Į Krymo aneksiją esą, palyginti, švelniai sureaguota, nes Ukraina nėra NATO narė, bet anot apžvalgininko, būtina užkirsti kelią tolesnei Rusijos agresijai žemyninėje Ukrainos dalyje.

„Čia netrūko tokių patikinimų, kad iš tiesų Rusija turės suprasti, kad pasaulis pasikeitė, kad pasaulis nebegyvena pagal tuos supratimus, kuriuos deklaruoja V. Putino režimas ir kuriuos jis taiko santykiuose su artimiausiais kaimynais, kaip dabar Ukrainos atžvilgiu. <...> Rusija pamynė nepaprastai daug tarptautinių susitarimų ir tarptautinių teisės dokumentų, kurių svarbiausias yra Jungtinių Tautų chartija – būtent tas dokumentas, kuriuo Rusijos užsienių reikalų ministras dažniausiai mojuoja, kai sprendžiami kiti globaliniai klausimai. Intervencija į Krymą, ten surengtas „referendumas“, tos šalies aneksija, vakar pasirašytas susitarimas dėl Krymo prijungimo prie Rusijos, yra ne kas kitas, kaip patys šiurkščiausi šiuo metu tarptautinės teisės dokumentų pažeidimai. <...> Sankcijos, kurios taikomos V. Putino režimui, turėtų būti platesnės, tikslesnės, tikslingesnės ir ryžtingesnės. Tokiu atveju galbūt V. Putino elitas pajustų tam tikrų nepatogumų“, – sako gynybos apžvalgininkas A. Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius