-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Į Donbasą plūsta rusų karinė įranga ir kariai

Iš Rusijos Federacijos teritorijos į Donbasą (Luhansko ir Donecko sritys, Ukraina) plūsta ne tik sunkioji technika ir karinė įranga, bet ir užverbuoti rusų samdiniai bei asmenys, esantys Rusijos karinių dalinių sąrašuose. Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė Karo ir politikos studijų centro direktorius Dmitrijus Tymčukas.
Ukrainos kariai prie Rusijos sienos
Ukrainos kariai prie Rusijos sienos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kalbant apie kadrinius rusų karius, šiuo metu Ukrainos teritorijoje jų veikia ne daugiau kaip 300. Pagrindinė jų dalis – turintys techninę-karinę specializaciją. Nuolatinė tarnybos vieta – daugiausia daliniai iš Pietinės karinės Rusijos apygardos“, – pažymėjo karo ekspertas.

Pasak jo, šie kariai atvyksta į Ukrainą be dokumentų, su uniformomis, neturinčiomis atpažinimo ženklų. Be to, kaip pažymėjo D.Tymčukas, Ukrainos teritorijoje veikia ir rusų specialiųjų pajėgų grupės.

Luhanske – susišaudymas, yra aukų

Tuo metu Newsliga.net skelbia, kad per susišaudymą Luhansko srityje žuvo šeši žmonės ir dar šeši buvo sužeisti. Pastarieji paguldyti į ligoninę. Susišaudymas įvyko antradienį. Skelbiama, kad šaudė „ginkluoti vyrai, vilkintys kamufliažinėmis uniformomis“.

Tuo metu naujienų agentūra „Unian“ skelbia, kad per laikotarpį, kai vykdoma antiteroristinė operacija, nuo teroristų surengtų atakų žuvo keturi kariniai gydytojai, dar aštuoni buvo sužeisti. Tokius duomenimis paskelbė Ukrainos gynybos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius