Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į Lietuvą atgabenti naujieji taikliojo šaulio ginklai

Į Lietuvą atvežti belgų gamybos taikliojo šaulio ginklai FN SCAR-H PR. Naujaisiais ginklais, kurių Lietuvos kariuomenė iki šiol neturėjo, bus aprūpinti Sausumos pajėgų vienetai, informuoja Krašto apsaugos ministerija.
Taikliojo šaulio ginklas FN SCAR-H PR
Taikliojo šaulio ginklas FN SCAR-H PR / Kapitono Arūno Nagumanovo nuotr.
Taikliojo šaulio ginklą  FN SCAR-H Lietuvos kariuomenė įsigijo iš konkursą laimėjusios Belgijos įmonės „FN Herstal“.

Konkursui pasiūlyti kariuomenės operacinius reikalavimus atitinkantys ginklai buvo vertinami ne tik pagal kainą, bet ir išbandant juos lauko sąlygomis ir šaudykloje. Ginklų pirkimo-pardavimo sutartis buvo pasirašyta 2013 m. gruodį. Bendra sandorio vertė – apie 2,78 mln. eurų.

Pagal sutartį Lietuvos kariuomenė įsigijo pusiau automatinius šautuvus FN SCAR-H PR su optiniais taikikliais „Smidt&Bender“. Ginklas šaudo standartiniais NATO 7,62x51 mm šaudmenimis, o efektyvaus šūvio nuotolis siekia 600 metrų. Optinio taikiklio priartinimas 3-12x.

Pėstininkų skyriuje esančiam taikliajam šauliui keliama užduotis naikinti ypač svarbius priešiškų pajėgų taikinius, todėl taikliųjų šaulių ginklai turi būti taiklesni ir jais būtų galima šaudyti didesniu nuotoliu nei su įprasta pėstininkų ginkluote.

Lietuvos kariuomenėje pradėjus naudoti naująją taikliojo šaulio ginkluotę, išaugs Sausumos pajėgų vienetų kovinis pajėgumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius