Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į nelaisvę Ukrainoje paimti Rusijos kariškiai sako nenorintys kariauti: „Tai ne mūsų karas“

Į nelaisvę Ukrainoje paimti rusų desantininkai papasakojo apie tai, kaip jie atvyko kariauti į Ukrainą. Jie sako net nebuvę informuoti, kad teks dalyvauti kariniuose veiksmuose, praneša unian.net.
Sulaikyti rusų kariai
Sulaikyti rusų kariai / Ukrainos saugumo nuotr.

Vaizdo įrašai su į nelaisvę paimtų Rusijos kareivių apklausomis įdėti Antiteroristinės operacijos spaudos centro paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Rusijos armijos 98-osios desantininkų divizijos kariškiai pasakojo, kad siųsdami kovoti į Ukrainą vadai juos dezinformavo. Vienas iš desantininkų prieš išvykdamas socialiniame tinkle „Vkontakte“ pareiškė, kad vyksta „į komandiruotę“. Tai pareiškė į nelaisvę pakliuvęs Rusijos kariškis Smirnovas. Jis teigė, kad papulkininkis Nemoliajevas juos informavo tik apie tai, kad vyks kariniai mokymai. 

Rusijos armijos 98-osios desantininkų divizijos kariškiai pasakojo, kad siųsdami kovoti į Ukrainą vadai juos dezinformavo.

Jaunesnysis seržantas Romancevas į klausimą, kaip jis vertina Ukrainos kariuomenės veiksmus, kai šie apšaudė jų karinę koloną, sakė, jog ukrainiečiai nežinojo, kam priklauso ši karinė technika. Be to, jis pripažino, kad ukrainiečiai gynė savo žemę. 

Seržantas Generalovas prisipažino, kad Rusijos kareiviai nežino, ką jie daro Ukrainoje ir su kokiu tikslu čia įsiveržė.

Seržantas pridūrė, kad rusų žiniasklaida „labai daug meluoja“ apie situaciją Ukrainoje: „Tai daroma, kad žmonėms būtų užtemdytos akys. Rusija nori iš Ukrainos pinigų, kuriuos kažkada anksčiau tiekdavo buvęs prezidentas.“

Seržantas taip pat paragino Rusijos valdžią nustoti siųsti kariuomenės dalinius į Ukrainą: „Nustokite, nereikia to. Kam visa tai? Tai ne mūsų karas. Jeigu čia nebūtų mūsų, nieko nevyktų.“. 

Kaip jau skelbta anksčiau, pirmadienį Ukrainos kariai sulaikė 10 Rusijos armijos desantininkų iš 98-osios divizijos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius