Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija ginkluojasi: ketinama pirkti 63 Prancūzijoje gaminamus naikintuvus

Indijos premjeras Narendra Modi, penktadienį pradėjęs vizitą Paryžiuje, tikisi susitarti dėl 63 Prancūzijos gamybos naikintuvų „Rafale“ įsigijimo už 7,2 mlrd. eurų (7,7 mlrd. JAV dolerių), pranešė dienraštis „Le Monde“.
Prancūzijoje gamintas Rafale nakintuvas.
Prancūzijoje gamintas Rafale nakintuvas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Aviacija Indija

Indijos pareigūnai patvirtino, kad per N.Modi vizitą Paryžiuje bus dedamos didelės pastangos susitarti dėl „Rafale“ pirkimo. Vienas šaltinis nurodė, kad galutinė sutartis galbūt dar nebus sudaryta, bet Indijai gali pavykti susitarti dėl palankesnių sąlygų.

Šios derybos tęsiasi jau ilgiau negu trejus metus. Abi šalys labiausiai nesutaria dėl kainų ir teisės surinkti naikintuvus Indijoje.

„Ketinama paskelbti apie tą kontraktą per Indijos premjero Narendros Modi vizitą Paryžiuje penktadienį arba šeštadienį“, – sakė šaltinis.

Dienraštis „Hindustan Times“ ir vienas autoritetingas gynybos tinklaraštininkas nurodė, kad tiesioginis tarpvyriausybinis susitarimas, pagal kurį Indija įsigytų mažiau lėktuvu negu buvo numatyta pirminėse konkurso sąlygose, pagal kurias planuota pirkti 126 naikintuvus, gali tapti vienu iš tikėtinų sprendinių, nes kyla daug problemų dėl Delio pastangų didžiąją dalį lėktuvų gaminti Indijoje.

Tinklaraštininkas Nitinas Ghokale sakė, kad bus tariamasi dėl 60–63 naikintuvų pirkimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius