Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Iš ESBO misijos Ukrainoje grįžę Lietuvos karininkai: nebuvome įleisti į Krymą

Trečiadienį Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo Ginklų kontrolės skyriaus inspektoriai, dalyvavę karinėje stebėjimo misijoje Ukrainoje, savo veiklos rezultatus pristatė krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui. Kariškiai nebuvo įleisti į Krymą.
Rusų karys Kryme
Rusų karys Kryme / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pagrindinis mūsų misijos tikslas buvo išsklaidyti abejones dėl neteisėtų karinių veiksmų Ukrainos teritorijoje, tačiau jo įvykdyti negalėjome, nes visi mūsų grupės bandymai patekti į Krymo teritoriją buvo nesėkmingi,“ – sakė pulkininkas leitenantas Raimondas Ivanauskas.

Visi mūsų grupės bandymai patekti į Krymo teritoriją buvo nesėkmingi, – sakė R.Ivanauskas.

Jo teigimu, nepasiekus pagrindinio misijos tikslo Kryme, kariniai stebėtojai lankėsi rytinėje Ukrainos dalyje, kur susitiko su vietos valdžios atstovais ir aplankė ten esančius Ukrainos karinius dalinius.

Situacija Ukrainoje išlieka įtempta, todėl Ukrainos prašymu karinė stebėjimo misija yra pratęsta iki kovo 20  dienos. Į Ukrainą yra išvykęs vienas Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo Ginklų kontrolės skyriaus inspektorius.

Kovo 5–16 d. vykusioje karinėje stebėjimo misijoje Ukrainoje iš viso dalyvavo 50 stebėtojų iš 28 valstybių.

Ši karinė stebėtojų misija vyksta pagal ESBO Vienos dokumento 3 straipsnio nuostatas, numatančias galimybę valstybei narei savanoriškai kviesti inspektorius į teritoriją, kurioje galimai vykdoma įtarimus tarptautinei bendrijai kelianti karinė veikla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius