-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš sąjungininkų įsigyta karinė technika netrukus pasieks Lietuvos kariuomenės dalinius

Lietuvos kariuomenė iš Vokietijos, Liuksemburgo ir Nyderlandų kariuomenių įsigijo daugiau nei pusantro šimto naudotų taktinės paskirties transporto priemonių – taktinės paskirties sunkvežimių, ryšių ir vadovavimo bei valdymo sunkvežimių, logistinės paskirties transporto priemonių, generatorių ir kitos įrangos, kurios pirkimo vertė yra apie 9,2 mln. litų. Su Liuksemburgo kariuomene pasirašiusi karinės paramos sutartį, Lietuvos kariuomenė neatlygintinai perėmė dvi dešimtis visureigių HMMWV.
Papildytas kariuomenės autoparkas
Papildytas kariuomenės autoparkas / Nuotr. aut. – ltn. I Černiauskienė

Įsigyta karinė technika yra moderni, techniškai tvarkinga, jų vidutinė rida nesiekia 15000 kilometrų, todėl šia įranga kariuomenės padaliniai dar galės naudotis apie 10–15 metų. „Už tokią sumą, už kurią įsigijome šią panaudotą techniką, naujos būtume galėję įsigyti tik apie 20 vienetų“, – teigė Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generalinis direktorius pulkininkas Valdas Šiaučiulis.

Nuotr. aut.  ltn. I Černiauskienė/Papildytas kariuomenės autoparkas
Nuotr. aut. – ltn. I Černiauskienė/Papildytas kariuomenės autoparkas

Įsigytą techniką apžiūrėjęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius pasidžiaugė palankiomis sąlygomis atnaujinamu Lietuvos kariuomenės transporto parku bei pabrėžė, kad tokia galimybė nebūtų įmanoma Lietuvai nebūnant Aljanso nare.

„Įsigijus didelį kiekį tos pačios markės transporto priemonių išvengiame įvairovės, palengviname atsarginių dalių įsigijimo procesus, sutaupome lėšų remontui, taip pat siekiame pagal NATO reikalavimus įvesti vieningą kuro sistemą ir pereiti vien prie dyzeliniu kuru varomos technikos“, – sakė plk. V. Šiaučiulis. Pasak jo, pardavus neperspektyvias ir pasenusias transporto priemones aukcione Lietuvos kariuomenė gautas lėšas galės panaudoti kitiems būtiniems poreikiams įgyvendinti.

Nuotr. aut.  ltn. I Černiauskienė/Papildytas kariuomenės autoparkas
Nuotr. aut. – ltn. I Černiauskienė/Papildytas kariuomenės autoparkas

Transporto priemonės bus naudojamos nacionalinės gynybos tikslais: karių ir krovinių pervežimui, treniruotis pratybų metu, karinių poligonų priežiūros funkcijoms vykdyti ir t.t.

Šiuo metu Kaune Depų tarnyboje paskirstymo į karinius dalinius laukia apie pusantro šimto vienetų įvairios paskirties technikos. Dar apie 50 vienetų žadama atvežti iki liepos mėnesio pabaigos. Didžioji įrangos dalis keliaus į Sausumos pajėgas, specifinėms oro uosto funkcijoms vykdyti skirta technika jau perduota ir naudojama Karinių oro pajėgų.

Sutartis su Nyderlandų finansų ministerija buvo pasirašyta pernai spalio mėnesį. Lietuvos kariuomenė karinės paramos sutartį su Liuksemburgo kariuomene pasirašė šių metų kovo 22 d,, o su Vokietijos gynybos ministerija – kovo 18 dieną.

Nuotr. aut.  ltn. I Černiauskienė/Papildytas kariuomenės autoparkas
Nuotr. aut. – ltn. I Černiauskienė/Papildytas kariuomenės autoparkas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius