-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš Talibano nelaisvės išlaisvintas ir į JAV grįžęs B.Bergdahlas mėgaujasi riešutiniu sviestu, tačiau nemato televizoriaus

Penkerius metus Talibano nelaisvėje išbuvęs amerikiečių seržantas Bowe'as Bergdahlas penktadienį ryte grįžo į JAV. Anot JAV pareigūnų, vyras atrodė gerai ir grįžęs atidavė pagarbą jį pasitikusiam karininkui.
Bowe'as Bergdahlas
Bowe'as Bergdahlas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

28 metų seržantas, kuris gegužės 31 dieną buvo išlaisvintas mainais į penkis Gvantanamo įlankos kalėjime laikytus Talibano veikėjus, iki šiol buvo laikomas Vokietijoje. Iš čia jis perkeltas į medicinos centrą Teksase.

B.Bergdahlą pasitikęs generolas majoras Josephas DiSalvo vėliau žiniasklaidai pasakojo, kad atvykęs į JAV karys vilkėjo uniformą, kalbėjo angliškai ir buvo stabilios būklės.

Už B.Bergdahlo sveikatos būklę atsakingas pulkininkas Ronaldas Woolas teigė, kad nelaisvėje praleistas laikas padarė įtaką jo anglų kalbai

„Jis atrodė kaip bet kuris kitas seržantas, kuris sutinka dviejų žvaigždučių generolą – šiek tiek susijaudinęs. Bet jis atrodė gerai, atidavė pagarbą ir elgėsi gerai“, – sakė J.DiSalvo.

Už B.Bergdahlo sveikatos būklę atsakingas pulkininkas Ronaldas Woolas teigė, kad nelaisvėje praleistas laikas padarė įtaką jo anglų kalbai. „Atrodo, jis neturėjo galimybės per pastaruosius penkerius metus kalbėtis angliškai“, – sakė pareigūnas.

Spaudos konferencijos dalyviai pridūrė, kad B.Bergdahlui sudaryta švelnaus maisto dieta, o jis pats ypatingai džiaugėsi riešutiniu sviestu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bowe'as Bergdahlas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bowe'as Bergdahlas

Medicinos centre Teksase jam skirtas standartinė palata, tačiau joje nėra televizoriaus. „Mes jį palengva supažindinsime su viskuo, kad nutiko per pastaruosius penkerius metus“, – sakė R.Woolas.

Iš nelaisvės išgelbėtas karys iki šiol dar nesusitiko su savo artimaisiais

Iš nelaisvės išgelbėtas karys iki šiol dar nesusitiko su savo artimaisiais. JAV kariuomenės pareigūnai neatsako, kada planuojamas jų pirmasis susitikimas.

Anksčiau jo šeima išplatino pranešimą, kad jie netveria džiaugsmu, jog jų sūnus grįžo į gimtinę.

Kariuomenė dar nėra oficialiai pradėjusi tyrimo, kurio metu būtų nustatytos B.Bergdahlo dingimo aplinkybės – ar jis buvo tikrai pagrobtas iš savo posto, ar buvo noru palikęs tarnybą ir dezertyravęs, kai jį sučiupo teroristai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius