Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV generolas: Rusijos oro smūgiai Sirijoje stabilizavo Basharo al-Assado padėtį

Jungtinio vadų štabo vadovas, generolas Josephas F.Dunfordas jaunesnysis teigė, kad prieš artėjančias derybas dėl karo Sirijoje Rusija ir Sirijos režimas įgijo nemenką pranašumą. Rusijos karo aviacijos oro smūgiai stabilizavo bepakrinkančią Basharo al-Assado valdžią, rašo „The New York Times“.
Josephas Dunfordas
Josephas Dunfordas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai tikriausiai suteikė Assadui pranašumą derantis kitą savaitę, kai prasidės derybos dėl politinio sprendimo Ženevoje“, – teigiama „The New York Times“ apžvalgoje.

„Rusijos įsijungimas į karinius veiksmus nepakeitė JAV karinių pajėgų veikimo Sirijoje“, – tikino generolas J.Dunfordas jaunesnysis, pridurdamas, kad amerikiečiai Irake ir Sirijoje pasiekė nemažo progreso.

Bet JAV generolas visgi leido suprasti, kad Rusijos įsijungimas į karinius veiksmus sustiprins diplomatinius argumentus derybose Šveicarijoje. Jo teigimu, Rusijos karinė pagalba padėjo atsiimti kai kurias nedideles žemes bei konsoliduota jau beveik prarastą galią.

Tiesa, generolas J.Dunfordas jaunesnysis patvirtino, kad amerikiečių pajėgos neketina veikti išvien su rusais. Pasak jo, per šį mėnesį amerikiečiams teko du kartu bendrauti su Rusijos generolu Valerijumi Gerasimovu. „Pokalbiai vyko įvairiomis temomis, bet ne veiksmų koordinavimo“, – sakė JAV generolas.

Sirijos žmogaus teisių stebėjimo pareigūnai šią savaitę pranešė, kad Rusijos karinės aviacijos smūgiai nusinešė ne tik 893 kovotojų gyvybes, bet ir pražudė daugiau nei 1000 civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius