Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai išbandė ultragarsinį lėktuvą, kuris iš Niujorko į Londoną nuskries per valandą

JAV karinės oro pajėgos paskelbė, kad išbandė lėktuvą, kuris iš Niujorko į Londoną nuskris per valandą. Ultragarsinio orlaivio gamyba turėtų prasidėti 2023 metais. Šis išradimas yra dalis programos, kurios tikslas – sukurti ginklų sistemą, kuri per kelias valandas galėtų sunaikinti taikinius visoje Žemėje. Apie tai pranešė portalai dailymail.co.uk ir military.com.
Lėktuvo „Boeing X-51“ koncepcija
Lėktuvo „Boeing X-51“ koncepcija / „Wikipedia“ nuotr.

„Tai buvo labai sėkmingas ultragarsinių ginklų sistemų bandymas“, – po penktadienį atlikto testo sakė JAV karinių oro pajėgų vyriausiasis mokslininkas Mica Endsley'us.

Jis pabrėžė, kad šią savaitę ultragarsinis orlaivis įveikė daugiau kilometrų ir skrido didesniu greičių nei kovo 5-ąją, kai vyko kitas išbandymas. 

Teigiama, kad šį kartą lėktuvas dangų skrodė apie šešias minutes ir įveikė apie 370 kilometrus. Tai – ilgiausias tokio ultragarsinio orlaivio skrydis.

Tačiau amerikiečių tikslai – daug ambicingesni. Siekiama, kad orlaivis skrietų daugiau nei 6,4 tūkst. kilometrų per valandą greičiu.

Penktadienio bandymas suteikė vilties, kad projektą amerikiečiai baigs greičiau nei tikėjosi. 

„Wikipedia“ nuotr./Lėktuvo „Boeing X-51“ variklio SJX61-2 bandymas 2015 metais
„Wikipedia“ nuotr./„Boeing X-51“ variklis

Anksčiau JAV karinių oro pajėgų tyrimų laboratorijos atstovas Kennethas Davidsonas sakė, kad mokslininkų tikslas – iki 2020 metų įsitikinti projekto perspektyvumu.

Šią savaitę Pentagono mokslinių tyrimų centras DARPA paskelbė, kad ultragarsinis lėktuvas „Boeing X-51“ bus pradėtas gaminti 2023 metais. 

Bendrovės „Boeing Phantom Works“ prezidentas Darrylas Davisas sakė, kad naujausias bandymas „įrodo, jog technologija jau subrendo iki tokio taško, kai atveriamos durys praktiniam taikymui.“

Išskirtinis orlaivis yra tik dalis ultragarsinių ginklų sistemos, kurią šiuo metu kuria JAV karinės oro pajėgos.

Projekto esmė – sukurti tokius raketinius ginklus, kurie mažiau nei per valandą galėtų sunaikinti taikinius bet kurioje pasaulio vietoje.

„Wikipedia“ nuotr./Lėktuvo „Boeing X-51“ bandymas 2009 metų vasarą
„Wikipedia“ nuotr./Lėktuvo „Boeing X-51“ bandymas 2009 metų vasarą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius