Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

JAV kariai Lietuvoje palieka sunkiąją karinę techniką

Pasibaigus aktyvių karinių pratybų etapui, JAV Lietuvoje palieka laikyti savo sunkiąją karinę techniką ir įrangą. Rotacinių Amerikos pajėgų kariai ją iš Lietuvos kariuomenės poligonų į Mumaičius Šiaulių rajone gabens keletą savaičių.
Karinės pratybos su JAV kariuomenės tankais „Abrams“
Karinės pratybos su JAV kariuomenės tankais „Abrams“ / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tai – tankai „Abrams“, pėstininkų kovos mašinos „Bradley“. Iš viso – apie 50 vienetų įvairios technikos. Ji Šiaulių rajone bus laikoma iki pavasario, kai vėl prasidės didesnės bendros lauko pratybos. Pasak Lietuvos krašto apsaugos ministro, Lietuvoje laikoma Jungtinių valstijų karinė technika – dar didesnė Lietuvos saugumo garantija. 

„Tai yra nauja mūsų saugumo kokybė. Mes turėjome įvairių formų, kurios atsirado po Velso sprendimų. Kaip žinote, ir kariai tiek iš JAV, tiek kitų valstybių būna su mumis, kartu treniruojasi ir pasirengę ginti. Dabar mes turime dar vieną priemonę, kada ginkluotė yra paliekama Lietuvoje, na, ir Lietuvoje nebuvo taip, kad nuolat būti „Bradley“ ir Abrams ištisai, tai dabar mes turėsime tokią naują lygi, kuris tikrai nelabai stipriai, bet pagerina mūsų saugumo situaciją“, – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius