Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV karinių oro pajėgų roko muzikantai „Max Impact“ – vieni kūrybingiausių kariuomenės kūrėjų pasaulyje

Grojančiais, dainuojančiais ar šokiančiais kariais šiais laikais jau nieko nenustebinsi. Savo orkestrus turi visų šalių kariuomenės ir dauguma atskirų kariuomenės rūšių. Tačiau tai, ką kurdama savo vaizdo klipus daro JAV karinių oro pajėgų roko grupė „Max Impact“, verta atskiro aptarimo.
Filmuojant „Max Impact“ vaizo klipus naudojama aplinka, kurioje muzikantai tarnauja
Filmuojant „Max Impact“ vaizo klipus naudojama aplinka, kurioje muzikantai tarnauja / Stop kadras iš vaizdo medžiagos

Kolektyvas „Max Impact“ laikoma viena svarbiausių roko grupių JAV karinėse oro pajėgose. Šeši grupės nariai groja ne maršus ar himnus, o tampydami elektrinių gitarų stygas ir mušdami būgnus atlieka klasinio ar dabartinio roko hitus, kantri stiliaus (tai kai kuriose Amerikos vietose yra tapę savotišku kultu) ir savos kūrybos roko kūrinius, viską subtiliai įpindami į patriotizmo rūbą.

„Grupė „Max Impact“ yra viena iš stipriausių, sėkmingiausių ir labiausiai vertinamų strateginio bendravimo grupių karinėse oro pajėgose. Namuose ar užsienyje, kur tik jie groja, jų energingi pasirodymai kelia karių moralę, stiprina bendrumo jausmą, skatina patriotizmą. Viso to jie pasiekia grodami efektyvią ir stiprią muziką“, – rašoma oficialiame JAV karinių oro pajėgų tinklapyje.

Viena garsiausių grupės „Max Impact“ (su jos narių sąrašu galite susipažinti čia) kūriniu laikoma daina „Locked and Loaded“. Tai savo kūrybos daina, ypač populiari tarp JAV KOP tarnaujančių karių.

Grupė yra sukūrusi ne vieną šios dainos vaizdo klipo versiją. Žiūrint kiekvieną iš jų, galima tik stebėtis, kaip grupės nariai sugeba išnaudoti aplinką, kurioje jie leidžia savo laisvalaikį, dirba ir tarnauja.

VIDEO: Grupės „Max Impact“ daina „Locked and Loaded“

Paprastai tokios dainos įrašomos studijoje, o vėliau garsas uždengiamas pratybų ar tikro karo vaizdai. Tačiau „Max Impact“ kūrinį atlieka tarp skraidančių sraigtasparnių, šaudančių lėktuvų ir už nugaros sprogstančių užtaisų. Stovi ant judančių orlaivių ar sėdi ant stovinčių šarvuočių, jie groja, o aplink klavišininką vyr. srž Jonathaną S. McPhersoną besitreniruojantys kariai atlieka pastatų šturmo pratimus.

Dainos muzika susipina su užtaisomo kulkosvaidžio originaliu garsu (tai puikiai suderinama ir su vaizdu), o vėliau su to paties kulkosvaidžio kalenimo iš skrendančio sraigtasparnio. Dainoje persipina natos ir karo garsai, o už vokalisto vyr. seržanto Ryano Carsono nugaros praūžia legendinis A-10 „Thunderbolt II“.

Bet tai nėra militaristinis kūrinys. Tai ir daina apie žmones, kenčiančius karo baisumus.

Vieną iš šio vaizdo klipo variantų galite peržiūrėti kiek aukščiau. Dar kelias šios dainos vaizdo versijas rasite čia.

„Locked and Loaded“ įrašyta ir nufilmuota 2010 m. Nevadoje. Vaizdo klipe galima gėrėtis puikiai lėktuvų ir JAV karių vaizdais.

Daugiau grupės „Max Impact“ dainų galite išklausyti čia.

O grupės „Facebook“ svetainę rasite čia.

VIDEO: „Max Impact“ daina „Send Me“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius