-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV karių kuopa atvyko į Latviją

Latvijoje penktadienį sutikti amerikiečių kariai iš 600 narių kontingento, siunčiamo į Baltijos regioną palaikyti šio krašto valstybių, kai nerimaujama dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje.
JAV karys Afganistane
JAV karys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Šiandien ypatinga diena, nes šį rytą Adažių karinėje bazėje aš sutikau ginkluotųjų pajėgų vadus ir pasveikinau JAV kariškių dalinį, atvykusį šį rytą į karines pratybas“, – sakė žurnalistams Latvijos ministrė pirmininkė Laimduota Straujuma.

Apie 150 karių iš JAV 173-osios desanto brigados įsikurs Adažiuose netoli Rygos mažiausiai iki šių metų pabaigs, nurodė Latvijos gynybos ministerija.

Kita JAV karių kuopa trečiadienį atvyko į Lenkiją, dar 150 karių laukiama atvykstančių į Lietuvą šeštadienį, o į Estiją – kitos savaitės pradžioje.

Estijos ministras pirmininkas Taavi Roivas, lankęsis Latvijoje ketvirtadienį, gyrė amerikiečių sprendimą ir pasakė, kad būdami „kartu mes esame stiprūs“.

„Džiaugiuosi šiandien, kad mūsų sąjungininkai atvyko čia į Latvijos žemę, ir tai parodo, jog NATO aljansas yra čia dėl mūsų“, – pasakė L.Straujuma po susitikimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius