Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV turi įrodymų, iš kur Ukrainoje atsirado Rusijos tankai ir kas teroristams tiekia ginklus

Jungtinės Amerikos Valstijos skelbia turinčios įrodymų, jog tankų kolona ir kita karinė technika, kuri penktadienį ir anksčiau įvažiavo į rytų Ukrainos teritoriją, buvo atsiųsta iš Rusijos pietų-vakarinio regiono, kur dislokuotos didelės karinės grupuotės.
Ukrainoje pastebėti tankai su Rusijos vėliavomis
Ukrainoje pastebėti tankai su Rusijos vėliavomis / youtube.com nuotr.

Censor.net skelbia, kad apie tai penktadienį konferencijoje Vašingtone pareiškė aukštas JAV prezidento administracijos pareigūnas, kurio pavardė neskelbiama.

Anksčiau pranešta, kad į Ukrainą iš Rusijos įvažiavo 10 karinių mašinų „Grad“ BM-21, tankai T-64 ir šarvuočiai.

„Ukrainos vyriausybė penktadienį Kijeve Europos Sąjungos ir G-7 šalių diplomatus informavo, kad turi įrodymų apie 10 tankų, degalų sunkvežimių ir kitų transporto priemonių atvykimą. Ši karinė technika kirto sieną netoli Luhansko per pastarąsias 24 valandas. JAV vyriausybė turi informaciją,kad šie papildomi tankai ketvirtadienį buvo išsiųsti iš pietų vakaruose dislokuotų Rusijos pajėgų“, – prezidento administracijos atstovą cituoja agentūra „Ukrinform“.

NATO nuotr./T-64 tankai Makijivkoje
NATO nuotr./T-64 tankai Makijivkoje

JAV vyriausybė turi informaciją,kad šie papildomi tankai ketvirtadienį buvo išsiųsti iš pietų vakaruose dislokuotų Rusijos pajėgų.

„Kai kurios rusų pajėgos dislokuotos netoli Ukrainos sienos. Mes taip pat turime informacijos, kad papildomos jėgos pasirengusios atvykti ten per artimiausias kelias savaites“, – pabrėžė pareigūnas.

Be to, JAV prezidento administracijos atstovas patvirtino, kad Baltieji rūmai turi informacijos su įrodymais, kad ugnies sistemos BM-21, kurios buvo aptiktos Luhansko srityje, priklauso Rusijos kariniam daliniui. JAV taip pat turi įrodymų, kad Rusijos specialiosios tarnybos visokeriopai remia teroristus ir separatistus rytų Ukrainoje.

JAV prezidento administracijos atstovas pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos „intensyviai dirba su sąjungininkais ir partneriais Europoje“, kad Vakarų reakcija į Rusijos veiksmus būtų vieninga ir griežta.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius