-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV specialiųjų karinių jūrų pajėgų nariams liepta liautis viešinti paslaptis

JAV specialiųjų karinių jūrų pajėgų (Navy SEAL) vadas pareiškė griežtų priekaištų kariams, kurie nesilaiko šio elitinio dalinio puoselėjamų slaptumo ir kuklumo tradicijų bei leidžia savo memuarus arba bendrauja su žiniasklaidai.
SEAL dalinio kariai (2004 metų nuotrauka)
SEAL dalinio kariai (2004 metų nuotrauka) / Wikimedia.org nuotr.

Televizija „Fox News“ paskelbė planuojanti greitai parodyti dokumentinį filmą, kuriame esą kalbės tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderį Osamą bin Ladeną nušovęs komandosas. Likus kelioms dienoms iki tos premjeros, laivyno specialiųjų operacijų štabo viršininkas kontradmirolas Brianas Losey paskelbė pranešimą savo kariams, kuriame pasmerkė visus, atskleidžiančius slaptųjų misijų detales, vaikantis šlovės arba pinigų.

„Mūsų etoso kritiškai svarbus principas: „Aš nereklamuoju savo darbo pobūdžio ir nesiekiu pripažinimo dėl savo veiksmų“, – rašoma B.Losey ir aukščiausio rango puskarininkio – vyresniojo laivūno Michaelo Magaraci laiške, kurį pirmadienį gavo naujienų agentūra AFP.

SEAL vadas savo laiške perspėjo, kad „mes aktyviai sieksime teisinių pasekmių nariams, kurie piktavališkai pažeidžia įstatymą“, atskleisdami įslaptintą informaciją.

„Mes atsisakome piktavališkai arba savanaudiškai nepaisyti mūsų pagrindinių vertybių mainais į viešą žinomumą arba finansinę naudą, net tai tik menkina visais kitais atžvilgiais garbingą tarnybą, narsą ir pasiaukojimą“, – sakoma laiške, datuotame spalio 31 dieną.

Griežtas anonimiškumo kodeksas yra „viso gyvenimo atsidavimas ir pareiga“, o ją pažeidusieji nebėra laikomi gerai vertinamais tarnybos draugais, pridūrė kariškiai.

SEAL vadas savo laiške perspėjo, kad „mes aktyviai sieksime teisinių pasekmių nariams, kurie piktavališkai pažeidžia įstatymą“, atskleisdami įslaptintą informaciją.

Dviejų dalių dokumentinio filmo „Žmogus, kuris nužudė Osamą bin Ladeną“ (The Man Who Killed Usama Bin Laden) premjera turėtų įvykti vėliau šį mėnesį. „Fox News“ sakė neplanuojanti atšaukti tos laidos.

„Su „Fox News“ nesusisiekė nei Gynybos departamentas, nei jokia kita vyriausybės agentūra, reikšdama susirūpinimą dėl specialios laidos „Žmogus, kuris nužudė Osamą bin Ladeną“, o mes visiškai pasiryžę ją parodyti kaip planuota – lapkričio 11–12 dienomis“, – kanalo atstovė Carly Shanahan sakė AFP.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius