Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 28 /09:57

Jemeno sostinę visą naktį atakavo lėktuvai, Saudo Arabija evakuoja diplomatus

Karo lėktuvai visą naktį iš penktadienio į šeštadienį atakavo Jemeno sostinę Saną. Antskrydžiai liovėsi išaušus. Apie tai pasakojo vietiniai gyventojai, bendravę su naujienų agentūra „Reuters“.
Asociatyvi nuotrauka: oro ataka
Asociatyvi nuotrauka: oro ataka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Visą naktį miestą daužė lėktuvai ir liovėsi tik auštant“, – sakė vienas Sanos gyventojų. Jis pridūrė, kad sprogimai aidėjo iš vakarinės miesto dalies, kur yra vyriausybės nacionalinės gvardijos bazė.

Kol kas nenustatyta, ar šie lėktuvai buvo Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos, kuri rengė atakas prieš Jemeno husius šiitus ketvirtadienį.

Evakavo diplomatus

Saudo Arabijos karo laivai evakavo dešimtis užsieniečių diplomatų iš Jemeno pagrindinio pietinio miesto Adeno, karalystei tęsiant aviacijos antskrydžius prieš atakuojančius šiitų sukilėlius. Tai šeštadienį pranešė naujienų agentūra AFP, kuri rėmiasi valstybine televizija.

Saudo Arabijos karinės jūrų pajėgos įvykdė operaciją „Tornado“, evakuodamos iš Adeno dešimtis diplomatų, tarp kurių yra ir Saudo Arabijos piliečių, – nurodė televizija.

„Saudo Arabijos karinės jūrų pajėgos įvykdė operaciją „Tornado“, evakuodamos iš Adeno dešimtis diplomatų, tarp kurių yra ir Saudo Arabijos piliečių“, – nurodė televizija.

Ši evakuacija surengta po įnirtingų kautynių Adene tarp prezidento Abdrabuh Mansuro Hadi šalininkų ir priešininkų. Šalies vadovas apsistojo šiame uostamiestyje praėjusį mėnesį, pabėgęs iš sukilėlių užimtos sostinės.

Šiuo metu A.M.Hadi yra Egipte, atvykęs penktadienį vakare į Šarm aš Šeichą dalyvauti Arabų Lygos vadovų susitikime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius