Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Juozas Olekas: Dėl karinių pajėgų suaktyvėjimo Karaliaučiaus srityje karinė parengtis nedidinama

Rusijai paskelbus didelio masto ginkluotųjų pajėgų kovinės parengties patikrinimą, Lietuva karinės parengties kol kas nedidina, sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas. „Priklauso, kokios pratybos ir koks aktyvumas. Kartais būna mūsų parengtis pakeliama, o kartais ne. O šiuo metu nėra padidinta karinė parengtis“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministras.
Lietuvos kariuomenės vadasVytautas Jonas Žukas ir Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas lankėsi Rukloje
Lietuvos kariuomenės vadas Vytautas Jonas Žukas ir krašto apsaugos ministras Juozas Olekas lankėsi Rukloje / Alfredo Pliadžio nuotr.

Rusija buvo pranešusi, kad į Karaliaučių per pratybas ketinama perkelti naikintuvų, bombonešių ir raketų kompleksų „Iskander“.

J.Olekas BNS sakė neturįs duomenų, kad raketų kompleksas jau yra Karaliaučiuje.

„Mes žinojome, kad ruošiamasi tą padaryti, kaip yra šiuo metu, negaliu pasakyti“, – sakė jis.

Didelio masto Rusijos kovinės parengties patikrinimą įvariuose šalies regionuos ministras įvertino kaip dar vieną kovinės jėgos demonstravimą.

„Tai dar vienas kovinės jėgos demonstravimas. Žiūrint, kas vyko tam tikrą laiką, čia nėra didžiausios pratybos, palyginti su tuo, kas buvo, pavyzdžiui, praėjusiais metais ar anksčiau. Kadangi jos vyksta šalia Lietuvos sienų, mums tiesiog sukelia padidintą dėmesį ir budrumą žiūrėti, kas vyksta ir kaip turėtume reaguoti“, – teigė krašto apsaugos ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius