Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Olekas didelių galimybių didinti krašto apsaugos biudžetą nemato

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, reaguodamas į Seimo narės Rasos Juknevičienės pasiūlymą jau šiemet 100 mln. litų didinti krašto apsaugos sistemos finansavimą, teigia, kad, jeigu atsirastų papildomų lėšų, ši galimybė tikrai būtų išnaudota.
Juozas Olekas
Juozas Olekas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Ministras sako, kad Lietuva ir taip turi papildomų įsipareigojimų: pensijų kompensavimą, sumažintus atlyginimus.

„Vyriausybė dirba intensyviai, mes randame galimybių ir iš papildomų pajamų, iš šešėlio ištraukti. Jeigu biudžetas bus sėkmingai įvykdytas, ir mes turėsim, ką perskirstyti, tai aš manau, kad sėsim ir tarsimės, ir ta galimybė bus išnaudota“, – mano J. Olekas.

Ministras sako, kad Lietuva ir taip turi papildomų įsipareigojimų: pensijų kompensavimą, sumažintus atlyginimus

Jis primena, kad 2016 metais Lietuva yra įsipareigojusi pasiekti 1 proc. nuo Bendrojo vidaus produkto (BVP) ribą, skirtą krašto apsaugai.

„Mes per dvejus metus padidinome 12 proc. Tai – ženklus padidėjimas, ir dalis tų problemų, kurios buvo susikaupę per praėjusius ketverius metus, yra sprendžiamos, bet, be abejo, jų likę.  Esame įsipareigoję  2016 m. pasiekti 1 proc., ir aš manau, kad tą mes įvykdysim. Tai bus ženklus postūmis šalies saugumui“, – pabrėžia ministras.

Didinti asignavimus krašto apsaugai esą verčia susiklosčiusi sudėtinga situacija Ukrainoje ir mūsų šalies pasienyje, kai Rusija demonstruoja savo karinę galią per pratybas Kaliningrade ir tiesiogiai kišasi į Ukrainos vidaus reikalus į Krymą įvedusi karines pajėgas.

Siūloma papildomas lėšas skirti kariuomenės Sausumos pajėgoms, oro erdvės gynybos sistemos plėtrai, dalį nukreipti kariuomenės rezervui ir piliečiams rengti valstybės gynybai.

Lietuvai tapus Aljanso nare, įsipareigota siekti, kad krašto apsaugai būtų skiriami 2 proc. nuo BVP, tačiau Lietuva kol kas tam skiria tik 0,8 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius