Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juozas Olekas susitiko su Afganistane dislokuotais Lietuvos kariais

Birželio 6 d. aplankyti Afganistane tarnaujančių Lietuvos karių atskridęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitiko su Lietuvos kontingento kariais dislokuotais šalies sostinėje Kabule ir Herate. Taip pat ministras susitiko su šalies pietuose Kandahare dislokuotais Specialiųjų operacijų pajėgų eskadrono kariais, štabų karininkais, pranešė ministerija.
Juozas Olekas Afganistane
Juozas Olekas Afganistane / Ievos Budzeikaitės/KAM nuotr.

„Noriu jums padėkoti, kad dalijatės savo gilia patirtimi su Afganistano kariai. Jūsų profesionalumas ir pasiaukojimas yra labai aukštai vertinamas ir afganistaniečių, ir koalicijos partnerių. Džiaugiuosi, kad jūsų pastangų dėka galime Afganistano saugumą palikti pačių Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų rankose ir esu tikras, kad jos bus pajėgios jį užtikrinti“, – kreipdamasis į Lietuvos karius sakė krašto apsaugos ministras.

Vizito metu Kabule ministras taip pat susitiko su NATO ir partnerių saugumo ir stabilumo Afganistane užtikrinimo misijoje „Tvirta parama“ (angl. Resolute Support Mission, RSM) vadu generolu Johnu F. Campbellu, kuris labai gerai įvertino Lietuvos karių profesionalumą. Susitikime ministras ir RSM vadas aptarė tolesnį Lietuvos dalyvavimą misijoje Afganistane.

Artimiausiu metu Lietuvos karių Afganistane sumažės, nes baigiame Specialiųjų operacijų eskadrono misiją Kandahare.

„Artimiausiu metu Lietuvos karių Afganistane sumažės, nes baigiame Specialiųjų operacijų eskadrono misiją Kandahare. Nepaisant to, Lietuva aktyviai rems Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų rengimą. Taip pat, planuojame išlaikyti štabų karininkus ir logistinio aprūpinimo karius iki misijos „Tvirtos paramos“ pabaigos“, – susitikime sakė ministras J. Olekas. 

Vėliau ministras taip pat susitiko su laikinuoju Afganistano gynybos ministru Mohammed Masoom Stanekzai. Ministras J. Olekas pristatė Lietuvos planus remiant Afganistano nacionalines saugumo pajėgas ir tolesnį Lietuvos karių dalyvavimą NATO ir partnerių saugumo ir stabilumo Afganistane užtikrinimo misijoje „Tvirta parama“.

„Nors po mėnesio dalis Lietuvos karių ir baigia savo užduotis pietų Afganistane, mes pasiryžę ir toliau skirti štabo karininkus užduotims vykdyti Herate ir Kabule.

Ievos Budzeikaitės/KAM nuotr./Juozas Olekas Afganistane
Ievos Budzeikaitės/KAM nuotr./Juozas Olekas Afganistane

Lankydamasis Herate ministras susitiko su NATO misijos „Tvirta parama“ vadavietės vakaruose vadu brigados generolu Michele Risiu. Susitikime krašto apsaugos ministras ir brigados generolas aptarė tolesnius Lietuvos planus, skiriant Lietuvos karininkus užduočių vykdymui Herate. 

Delegacijos sudėtyje – atlikėjas Jurgis Didžiulis, kuris koncertavo Afganistane dislokuotiems kariams. 

Kartu su krašto apsaugos ministru Afganistane taip pat lankosi LR Užsienio reikalų ministerijos ambasadorius ypatingiems pavedimams Rokas Bernotas, Lietuvos Seimo atstovai Arminas Lydeka, Artūras Skardžius, taip pat Lietuvos kariuomenės ir krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Delegacijos sudėtyje – atlikėjas Jurgis Didžiulis, kuris koncertavo Afganistane dislokuotiems kariams. Pasak atlikėjo Jurgio, muzika ir dainos yra būdas padėkoti kariams už jų atliekamą tarnybą ir išreikšti pagarbą ir pasitikėjimą mūsų kariais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius