Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariai savanoriai bendradarbiauja su Švenčionių ir Molėtų institucijomis bei gyventojais

KAM spaudai pranešė, kad Lapkričio 2–9 d. Krašto apsaugos savanorių pajėgų Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės kariai Švenčionių ir Molėtų rajonuose dalyvauja pratybose „Pasitikėjimas-14“, kurios yra tarptautinių pratybų „Geležinis kardas 2014“ dalis. Pratybose kariai savanoriai treniruojasi planuoti ir vykdyti civilių ir karių bendradarbiavimo užduotis karinių operacijų metu, susitinka su savivaldos ir vietos organizacijų atstovais bei gyventojais.
Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje prisiekė 112 karių ir karių savanorių
Kariai savanoriai

Didžiosios Kovos apygardos 8-osios rinktinės Nekinetinių operacijų kuopos I būrio kariai lapkričio 4 d. susitikę su Molėtų r. savivaldybės meru Stasiu Žviniu ir Ekstremalių situacijų komisijos nariais aptarė glaudesnio bendradarbiavimo ir veiksmų koordinavimo galimybes. Pasak mero, Molėtų gyventojai yra kupini patriotiškumo ir pasiruošę atiduoti visas jėgas krašto apsaugai ir gynybai esant karinės agresijos atvejui.   

Tą pačią pratybų dieną būrio kariai atliko patrulį Inturkės gyvenvietėje, susitiko su seniūnijos atstovais ir gyventojais, taip pat miestelio pagrindinės mokyklos bendruomene.

Kitomis dienomis vertinamosiose pratybose dalyvaujantys būrio kariai planuoja susitikti su Švenčionių r. ekstremalių situacijų valdyba, Adutiškio pasienio kontrolės posto darbuotojais, Sarių seniūnijos atstovais. Kariai taip pat vykdys kitas pratybų užduotis Švenčionių ir Molėtų rajonuose.

Pratybos „Pasitikėjimas“ kaskart organizuojamos vis kitoje Lietuvos vietovėje, jomis siekiama vis labiau į krašto gynybos pratybas įtraukti institucijų atstovus ir gyventojus. Tai padeda gerinti civilių ir karių bendradarbiavimą keičiantis informacija ir koordinuojant veiksmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius