Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karinių oro pajėgų vadu paskirtas pulkininkas Audronis Navickas

Birželio 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų štabe Kaune vyko iškilminga Karinių oro pajėgų vado pasikeitimo ceremonija, kurios metu generolą majorą Edvardą Mažeikį vado pareigose pakeitė pulkininkas Audronis Navickas.
Karinių oro pajėgų vadu paskirtas pulkininkas Audronis Navickas
Karinių oro pajėgų vadu paskirtas pulkininkas Audronis Navickas / Birutės Kraujalytės nuotr.

Ceremonijoje dalyvavęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius atsisveikindamas su gen. mjr. E. Mažeikiu išskyrė jo ne tik kaip Lietuvos karinių oro pajėgų vado, bet ir kaip Kauno įgulos viršininko indėlį ir pasidžiaugė įguloje nuveiktais darbais. Gen. mjr. E. Mažeikis vienintelis Karinių oro pajėgų vadas, pareigas vykdęs dvi kadencijas: 2000-2004 ir 2011-2014 metais.

Vado pasikeitimo ceremonijoje taip pat dalyvavo krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, pajėgų ir valdybų, Kauno įgulos vienetų vadai ir kt.

Paskirtasis naujas Karinių oro pajėgų vadas plk. A. Navickas yra baigęs Bolašovo aukštąją karo aviacijos lakūnų mokyklą, jungtinius vadų ir štabo karininkų kursus bei aukštesniųjų vadų kursus Baltijos gynybos koledže Tartu (Estija), koalicijos oro ir kosmoso operacijų vyresniųjų štabo karininkų kursus Jungtinėse Amerikos Valstijose. Naujasis Karinių oro pajėgų vadas taip pat apdovanotas kariuomenės lygmens medaliu „Už pasižymėjimą“, krašto apsaugos medaliu „Už nuopelnus“. 

Iki šiol plk. A. Navickas vykdė Karinių oro pajėgų štabo viršininko pareigas. Prieš tai jis vadovavo Karinių oro pajėgų Aviacijos bazei Šiauliuose, taip pat buvo Lietuvos karinio atstovo prie NATO ir ES pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius