Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karių pratybos: „Vilkų ataka“ prieš „Tvirtovę“

Tęsdami pasiruošimą didžiausioms metų bataliono pratyboms Jonavos mieste, Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono kariai treniruočių vietas perkelia į vis labiau apgyvendintas vietoves.
„Vilkų ataka“
„Vilkų ataka“ / Seržanto Nerijaus Vito nuotr.

Spalio 18 dienos rytą pratybose „Vilkų ataka“ bataliono II kuopos kariai šturmavo Jonavos rajono Upininkėlių kaime esantį nenaudojamą ūkinį pastatą, kurio savininkas leido kariams jį panaudoti pratyboms.

Karių ataką kulkosvaidžio šūviais parėmė Karinių oro pajėgų sraigtasparnis, kurio veiksmus koordinavo Artilerijos bataliono Oro atakos valdymo grupė, artilerijos apšaudymą imitavo Inžinerijos bataliono kariai, taip pat dalyvavo Oro gynybos bataliono, Karo medicinos tarnybos bei Karo policijos atstovai. Pastato gynybos operaciją „Tvirtovė“ vykdė Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono II kuopa. Tankiai šaudant paramos grupės kariams prie pastato privažiavo ir šturmuojančius karius sunkiųjų kulkosvaidžių ugnimi pridengė šarvuočiai M113. Smarkiai priešindamiesi, tačiau dar smarkiau spaudžiami objekto gynėjai apleido pastatą, šį užėmė algirdiečiai.

„Mūsų vyrukai labai motyvuoti,“– pasibaigus operacijai Algirdo ir Birutės batalionų karių veiksmus komentavo l. e. Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų bataliono vadas kapitonas Linas Rakickas.

Algirdo bataliono II kuopos vadas kapitonas Darius Žūkas teigė, kad mokymų organizavimas buvo tikras iššūkis, kadangi į juos buvo įtraukta daug kariuomenės padalinių. Kadangi viskas vyko apgyvendintose vietovėse, o atakos objektas buvo didžiulis ūkinis pastatas, viską reikėjo suderinti su savivaldybėmis, vietiniais gyventojais bei kitomis institucijomis. Tačiau tiek Birutės, tiek Algirdo bataliono kuopos išsikeltus tikslus pasiekė. „Svarbiausia, kad kariai patobulino savo įgūdžius, o vadai suprato, koks iššūkis ir kokia didelė atsakomybė yra vadovauti ir būti lyderiu sunkiomis situacijomis”, – sakė kuopos vadas.

Algirdiečiai šiomis pratybomis rengiasi bataliono spalio 29–30 dienomis vyksiantiems mokymams „Aršus vilkas-2“, kurie unikalūs tuo, kad pirmą kartą puolamojo tipo paieškos ir sulaikymo operaciją kariai su visa kovos technika vykdys ne poligone, o miesto teritorijoje. Kartu su algirdiečiais ir priskirtais padaliniais mokymuose dalyvaus ir Jonavos miesto ir rajono savivaldybės atstovai, Jonavos policija, Krašto apsaugos savanorių pajėgų kariai, Lietuvos šaulių sąjunga. Taip pat artėjančias pratybas parėmė Jonavos miesto gyventojai, jiems priklausančius pastatus leidę panaudoti karių mokymui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius