-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno aerodrome – JAV kariuomenės sraigtasparnių grupė

Ketvirtadienio popietę, Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome, pakeliui į tarptautines pratybas Estijoje nutūpė vienas „CH-47 Chinook“ ir trys „AH-64 Apache“ JAV kariuomenės sraigtasparniai.
JAV sraigtasparniai Kaune
JAV sraigtasparniai Kaune / VšĮ „S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas“ nuotr.

Kalbinti pilotai pasakojo, kad kelionę pradėjo iš Vokietijos, lankėsi Lenkijoje, o pabuvę S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome kelionę toliau tęs į Latviją iš kurios pasieks galutinį kelionės tikslą – Estiją, kur savaitę laiko vyks tarptautinės pratybos.

„AH-64 Apache“ yra vieni iš pažangiausių atakos sraigtasparnių apginkluoti prieštankinėmis raketomis bei kulkosvaidžiais. Kalbinti pilotai pasakojo, kad šie sraigtasparniai yra itin manevringi bei juose įdiegta naujausia lokacinė bei kita pažangiausia technika.

„CH-47 Chinook“ modelio sraigtasparniai skirti karių transportavimui, karinės technikos perkėlimui bei tiekimui karo lauke užtikrinti.

Į tarptautines pratybas vykstančius karius, pasitiko Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, kuris pasidžiaugė, kad S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas yra ne tik bendrosios ir sportinės aviacijos lopšys bet ir nacionalinės reikšmės objektas. Atvykusius karius sveikino ir Seimo narys Rytas Kupčinskas.

JAV sraigtasparniai vyksta į karinės pratybas Estijoje, skirtas stiprinti Baltijos valstybių oro erdvės apsaugą.

JAV kariai Lietuvoje ir kitose Baltijos valstybėse bei Lenkijoje dislokuojami nuo šių metų balandžio mėnesio. JAV jau atsiuntė apytiksliai 600 pėstininkų, kurie įsitraukė į pratybas vykstančias Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius