-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno Kazimiero mugėje ukrainietės džiaugėsi kauniečių dosnumu

Tarp prekiaujančių amatininkų ir ūkininkų netoli Kauno Muzikinio teatro sodelio nuo penktadienio stovi ir stoginė su Ukrainos bei jos organizacijos „Pravyj sektor“ vėliavomis. Ten dvi savanorės nepailsdamos aiškino apie tai, kam bus skirti pinigai už mugės lankytojų nupirktus įvairiausius ukrainiečių dirbinius, suvenyrus.
Valerija Skrypčenka ir Julija Majboroda
Valerija Skrypčenka ir Julija Majboroda / Sauliaus Tvirbuto / 15min nuotr.

„Fantastika, neįtikėtina, labai stipriai jaučiame, kad jūs esate tikri mūsų broliai“, – emocingai kalbėjo kijevietės Valerija Skrypčenka ir Julija Majboroda.

Jos į Kauną atvyko su labdaros organizacija „Pagalbos sparnas“, kurios atstovai reguliariai gabena Lietuvoje surinktą labdarą į Ukrainą.

„Buvome atvežtos ir į Vilniaus Kaziuko mugę, kur taip pat sėkmingai rinkome aukas, lietuviai suaukojo apie 1000 eurų. Penktadienį Kaune turėjome surinkusios 350 eurų, daug aukų sulaukiame ir šiandien. Pastebime, kad šiame mieste mus dar labiau palaiko, čia išvis netenka diskutuoti, aiškinti, kas vyksta Ukrainoje, visiems viskas aišku“, – pastebi V.Skrypčenka.

Savanorės už paaukotus pinigus dalijo Ukrainos vėliavas, dirbinius, atvirutes su Maidano simbolika, amatininkų gaminius, panaudotas tankų sviedinių kapsules. „Vienas vaikas iš plastilino nulipdė mūsų šalies vėliavėlę ir įteikė sakydamas, kad gal kas nors Lietuvoje nupirks. Viena kaunietė ją jau turi“, – šypsodamosi pasakojo V.Skrypčenka.

Greičiausiai Kazimiero mugėje kauniečiai išpirko atsivežtus tualetinio popieriaus rulonus su Vladimiro Putino portretu. „Pasilikome tik vieną norintiems jį nufotografuoti“, – sakė ukrianietės.

Moterys minėjo, kad daug kauniečių tiesiog duoda pinigus ir nieko neima. Už surinktas lėšas savanorės pirks įvairios ekipuotės savanorių 3-jam tankų batalionui.

Per vakar dieną surinkome apie 350 eurų. Vieni praeiviai nusiperka ką nors, kiti tiesiog įmeta pinigus į dėžutę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius