-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturi Rusijos veiksmų Ukrainoje scenarijai

Didžiosios Britanijos Karališkojo suvienyto gynybos ir saugumo studijų instituto (Royal United Services Institute for Defence and Security Studies – RUSI) ekspertai mano, kad gegužę Rusijos veiksmai Ukrainoje pasieks piką.
Rusų karys Kryme
Rusų karys Kryme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot „Le Figaro“, analitinis centras parengė keturis Rusijos įsiveržimo į Ukrainą scenarijus.

RUSI duomenimis, Rusija prie šiaurinės Ukrainos sienos – nuo Kijevo iki Charkovo, sutelkė 50 tūkst. kareivių.

Trečiasis scenarijus yra antrojo praplėtimas – Rusijai pavyks suskaldyti šalį į dvi dalis ir rusiškai kalbanti pietrytinė šalies dalis taps dariniu, panašiu į Serbų respubliką.

Pagal pirmąjį scenarijų, Rusija trumpai demonstruos savo jėgą, kad Ukraina ir pasaulio bendruomenė Krymo praradimą laikytų įvykusiu faktu.

Antrasis scenarijus remiasi prielaida, kad Rusijos pajėgos pietryčių Ukrainoje ir toliau kurstys neramumus. Tai bus pretekstas Rusijai aneksuoti Donecką.

„Trečiasis scenarijus yra antrojo praplėtimas – Rusijai pavyks suskaldyti šalį į dvi dalis ir rusiškai kalbanti pietrytinė šalies dalis taps dariniu, panašiu į Serbų respubliką“, – teigiama straipsnyje.

Pagal ketvirtąjį scenarijų, Rusijos kariuomenė atliks keletą strateginių manevrų ir sukurs koridorių, jungiantį Krymą ir Padniestrę, tai žymės „naująją Rusijos teritoriją“, pakeis Juodosios jūros žemėlapį. Tai, anot analitikų, taps iššūkiu naujajai europinei tvarkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius