Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas skelbia įrodymus, kad Rusija remia teroristus ir siunčia į Ukrainą savo diversantus

Ukrainos saugumo tarnyba (UST) pranešė turinti nepaneigiamų įrodymų, kad Rusijos teritorijoje veikia samdinių verbavimo ir diversantų rengimo centrai, kuriuose kovotojai apmokomi destabilizuoti situaciją rytų Ukrainoje ir padėti ten esantiems teroristams.
Vadinamieji savanoriai iš Rusijos Ukrainoje kariauja tik už pinigus
Vadinamieji savanoriai iš Rusijos Ukrainoje kariauja tik už pinigus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

UST pareikalavo, kad Rusija „uždarytų verbavimo centrus, teroristų rengimo stovyklas ir baigtų verbuoti Ukrainos piliečius“. Tai pranešė „Ukrainskaja pravda“.

Žino, kur yra teroristų rengimo centrai

UST pirmininko pavaduotojas Viktoras Jahunijus spaudos konferencijoje papasakojo, kad verbavimo centrai ir teroristų rengimo stovyklos veikia Rusijos Pskovo, Taganrogo miestuose, Šachty mieste Rostovo srityje, Molkino kaime Krasnodaro krašte ir Maskvos srityje.

Anot jo, šiuose diversinių grupių rengimo centruose mokoma Ukrainoje rengti teroristinius aktus ir diversijas, ginkluotus Ukrainos karių ir taikių gyventojų užpuolimus.

Anot V.Jahunijaus, dokumentais patvirtinti faktai rodo, kad būtent iš minėtų centrų teroristai siunčiami į Ukrainą. Jie iš rusų kuratorių gauna užduotis, kurias vykdo patekę į Ukrainos teritoriją.

Ryšys palaikomas per socialinius tinklus, kur talpinama kontaktinė informacija – telefonų numeriai, samdinių vardai, elektroninio pašto adresai, maršrutai

Anot jo, ryšys palaikomas per socialinius tinklus, kur talpinama kontaktinė informacija – telefonų numeriai, samdinių vardai, elektroninio pašto adresai, maršrutai, kuriais galima pasiekti teroristų stovyklas Ukrainoje.

V.Jahunijus teigia, kad vadinamieji savanoriai verbuojami kariauti už piniginį atlygį. „Sutinka tik žmonės be principų“, – pareiškė jis.

Teroristai nepaiso paliaubų

Nors Ukrainos prezidentas Petro Porošenka šeštadienį trims dienoms pratęsė paliaubas, o teroristai bei separatistai pasižadėjo jų laikytis, rytų Ukrainoje toliau liejasi kraujas ir aidi šūviai.

Teroristai prie Slovjansko iš minosvaidžių bei automatinių ginklų apšaudė postą, kuriame buvo įsitvirtinę Nacionalinės gvardijos kariai. Trys kariai žuvo, keturi buvo sužeisti.

Donecke teroristai atakavo dar vieną karinį dalinį. Pranešama, kad jame buvę 400 Ukrainos karių nesipriešino ir pasidavė. Koks jų likimas, nežinoma.

Tuo tarpu teroristai teigia, kad ne jie nesilaiko paliaubų, o Ukrainos kariškiai.

Teroristai šeštadienį pagaliau paleido į laisvę keturis ESBO stebėtojus, kuriuos įkaitais laikė daugiau nei mėnesį. Dar keturis ESBO stebėtojus teroristai paleido birželio 27 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius