Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija ginkluojasi pati ir ginkluoja visą pasaulį

Kinija stiprina savo vaidmenį tarptautinėje prekybos ginklais rinkoje, informuoja „Der Spiegel“, kurį cituoja tvn24bis.pl. Vokiečių leidinio teigimu, Kinija šiuo metu yra ketvirta ginklų eksportuotoja pasaulyje po JAV, Rusijos ir Vokietijos.
Kariai prie ginklų
Kinijos kariai prie ginklų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Daugiausia ginklų Kinija parduoda Indijai.

Kinai per pastaruosius ketverius metus šioje srityje aplenkė Prancūziją, o jų valdoma dalis pasaulinėje prekybos ginklais rinkoje išaugo iki 6 proc. JAV šiuo metu užima 29 proc., Rusija 27 proc., o Vokietija 7 proc. šios rinkos.

Anot „Der Spiegel“, dar prieš kelerius metus kinai gynybos sektoriuje vaidino antraeilį vaidmenį, tačiau dabar ši šalis atkakliai siekia tapti karine imperija. 2013 metais Kinijos biudžetas krašto apsaugai siekė 112,2 mlrd. dolerių. „Ypač ženkliai auga jų karinės jūrų ir oro pajėgos“, – teigia vokiečių leidinys.

Šiemet gynybos biudžetas išaugo iki 131,57 mlrd. dolerių. Daugiau lėšų turėtų atitekti ir tokioms sritims kaip karinių technologijų vystymas.
 
Vokietija 2009-2013 metais išliko didžiausia povandeninių laivų tiekėja ir buvo antra tankų eksportuotoja į Rusiją. Daugiausia ginklų iš Vokietijos pirko JAV, Graikija ir Izraelis.

Iš viso prekybos ginklais apimtys pasaulyje pernai augo 14 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius