-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos kariuomenė priims tarnauti mažiukus, storulius, akiniuotus ir net su tatuiruotėmis, jei tik jie turės universiteto diplomą

Kinijos Liaudies išsivadavimo armija keičia reikalavimus kariams. Nuo šiol tarnauti kariuomenėje galės ir žemesnio ūgio, viršsvorį ir trumparegystę turintys asmenys, skelbia britų dienraščio „Financial times“ korespondentas Pekine Charlesas Cloveris.
Pagrindinis Liaudies išsivadavimo armijos tankas Type-88
Pagrindinis Liaudies išsivadavimo armijos tankas Type-88

Pasak britų žurnalisto, Kinijos gynybos ministerija pertvarkymų ėmėsi supratusi didėjančią aukštųjų technologijų ginklų svarbą šiuolaikiniame kare. Liaudies išsivadavimo armija su 2,3 mln. Kareivių ir karininkų yra didžiausia pasaulyje.

Pagal naujuosius reikalavimus į Kinijos kariuomenę gali stoti ne žemesni nei 160 cm (ankščiau buvo 162 cm) vyrai ir ne žemesnės nei 158 cm (ankščiau buvo 160 cm) moterys.

Pagal naujuosius reikalavimus į Kinijos kariuomenę gali stoti ne žemesni nei 160 cm (ankščiau buvo 162 cm) vyrai ir ne žemesnės nei 158 cm (ankščiau buvo 160 cm) moterys.

Kinijos valdžia būsimiesiems kariams leido turėti ir ankščiau griežtai uždraustas tatuiruotes. Tiesa, jos turi būti ne didesnės nei 10 cm², o kareiviui vilkint uniformą turi matytis ne daugiau negu 2 cm² tatuiruotės.

Nepaisant palengvintų fizinių reikalavimų, nuo šiol Kinijos kariuomenė naujokų iš didžiųjų miestų reikalaus turėti aukštojo mokslo diplomą. Asmenų, kenčiančių nuo šizofrenijos, disociatyvaus tapatybės sutrikimo, depresijos ar bipolinio sutrikimo kandidatūros taip pat bus atmetamos.

Per pastaruosius du dešimtmečius Kinijos kariuomenė išgyveno didžiulius pokyčius. Ankščiau buvusi nelanksti ir technologijoms neimli, maoistinio režimo laikus menanti institucija, šiandien Kinijos liaudies armija ekspertų vadinama itin profesionalia karine jėga.

Gegužę JAV saugumo departamentas apkaltino penkis aukštus Kinijos kariuomenės pareigūnus kibernetiniu šnipinėjimu. Pekinas kaltinimus kategoriškai atmetė.

Kinijos gynybos universiteto ekspertas Gongas Fangbinas kinų naujienų agentūrai „Xinhua“ paaiškino, kad besikeičiantys karybos standartai verčia kelti naujus reikalavimus būsimiesiems kariams: „Ankščiau karas buvo fizinės jėgos išbandymas, dėl to iš kareivių reikalauta aukšto ūgio ir raumenų. Šiandien karyboje naudojami šiuolaikiniai ginklai ir technologijos reikalauja aukštų intelektinių gebėjimų.“

Aukštąjį išsilavinimą turintis karys per dvejus metus dabar gali uždirbti 25 600 JAV dolerių (apie 65 270 Lt).

Noras pritraukti gabių, universitetus baigusių jaunuolių į kariuomenę privertė didinti išlaidas karių algoms. Aukštąjį išsilavinimą turintis karys per dvejus metus dabar gali uždirbti 25 600 JAV dolerių (apie 65 270 Lt), pranešė Kinijos dienraštis „China Daily“.

Vienas iš pašalinių spartaus Kinijos ekonomikos augimo poveikių yra sparčiai didėjantis gyventojų svoris. Jau dabar Kinijos kariuomenė priversta užsakinėti didesnio dydžio uniformas ir erdvesnę karinę techniką.

Apskaičiuota, jog šiandien vidutinis kinas yra 2 cm aukštesnis ir turintis 5 cm platesnį liemenį, palyginti su jo tautiečiais prieš du dešimtmečius.

Liaudies išsivadavimo armijos karės
Liaudies išsivadavimo armijos karės

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius