Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Klaipėdoje vyko bendri KJP karo laivų flotilės ir Klaipėdos ugniagesių mokymai

Antradienį Klaipėdoje Kruizinių ir karo laivų krantinėje Karinių jūrų pajėgų (KJP) patruliniame laive P32 „Sėlis" vyko kovos už laivo gyvybingumą pratybos, kuriose dalyvavo laivo P32 „Sėlis“ ir paieškos ir gelbėjimo laivo „Šakiai“ budinčių įgulų nariai bei Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos.
Bendros kariškių ir ugniagesių pratybos
Bendros kariškių ir ugniagesių pratybos / Srž. Audriaus Vitkausko nuotr.

Kaip rašoma KJP pranešime, vadovaujantis pratybų scenarijumi KJP kovinio budėjimo laive P32 „Sėlis" buvo imituojamas gaisras, laivas stovėjo Kruizinių ir karo laivų krantinėje kairiu bortu prisišvartavęs prie KJP paieškos ir gelbėjimo laivo „Šakiai“.

Pagal pratybų scenarijų gaisro metu vienas laivo P32 „Sėlis“ įgulos narys dingo, kitas – iškrito už borto, laivo „Šakiai“ budinčios įgulos nariai ėmėsi prevencinių veiksmų, kad gaisras neišplistų į laivą „Šakiai“ ir padėjo su gaisru kovoti laivo P32 „Sėlis“ įgulai.

KJP Operatyvinis budėtojas bendruoju pagalbos telefonu 112 į Kruizinių ir karo laivų krantinę iškvietė VRM Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgas. Atvykus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovams, gaisro gesinimo komandoms, vykdant tarpusavyje koordinuotus veiksmus, už borto iškritęs karys buvo ištrauktas iš vandens, taip pat surastas laive dingęs įgulos narys ir evakuotas iš gaisro apimto laivo, tariamas gaisras buvo stabilizuotas, numalšintas, bei kurį laiką buvo aušinamas laivo korpusas ir stebima gaisro vieta, kad nekiltų tariamas pakartotinas gaisras.

Kariniam laivui stovint prie krantinės ir esant jūroje yra skirtingos gaisro gesinimo laive procedūros. Laivui stovint prie krantinės, gaisro gesinimo darbus vykdo specialiai tam paskirti budinčios laivo dienos tarnybos kariai, pasitelkiant Karo laivų flotilės ar laivų junginio Avarinę gelbėjimo grupę, bei esant poreikiui Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgumus.

Laivui esant jūroje gaisro gesinimo organizacijoje dalyvauja visi laivo įgulos nariai, esant galimybei pasitelkiant aplinkinius laivus.

Tam, kad būtų užtikrintas profesionalumas atliekant būtinus gaisro malšinimo laive veiksmus, tokio pobūdžio mokymai Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilėje organizuojami periodiškai, o pasitelkiant Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie VRM Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgumus - du kartus per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius