Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krašto apsaugos ministras susitiko su JAV Specialiųjų operacijų pajėgų Europoje vadu

Antradienį krašto apsaugos ministras Juozas Olekas susitikęs su Jungtinių Amerikos Valstijų Specialiųjų operacijų pajėgų Europoje vadu (angl. SOCEUR) generolu majoru Marshallu B. Webbu aptarė Lietuvos ir JAV specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimą dalyvaujant bendrose tarptautinėse misijose, pratybose ir mokymuose., pranešė Krašto apsaugos ministerija.
Susitikimas Vilniuje
Susitikimas Vilniuje / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Noriu padėkoti JAV už pagalbą ir paramą Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgoms, kurios dalyvaudamos tiek tarptautinėje operacijoje Afganistane, tiek bendrose tarptautinėse pratybose, įrodė esančios išskirtinės pajėgos ir labai svarbi NATO specialiųjų operacijų pajėgų dalis. Manau, kad yra svarbu ir toliau išlaikyti bei sustiprinti mūsų Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimą ir ieškoti kitų bendrų veiklų, neapsiribojant tuo, kas jau pasiekta“, – Krašto apsaugos ministerijoje vykusiame susitikime sakė ministras J. Olekas.

Krašto apsaugos ministras J.Olekas taip pat pabrėžė regioninio Specialiųjų operacijų pajėgų bendradarbiavimo svarbą. Jo teigimu, Lietuva pirmiausia siekia stiprinti Baltijos, Šiaurės ir Lenkijos šalių bendradarbiavimą.

„Regioninis bendradarbiavimas yra svarbus ne tik gynybos požiūriu, bet taip pat svarbu turėti kuo daugiau sąveikių jėgų, kurias prireikus galėtume siųsti į misijas visame pasaulyje“, – teigė ministras.

Ministras taip pat išreiškė paramą Jungtinių Amerikos Valstijų Specialiųjų operacijų pajėgų iniciatyvai dėl globalaus Specialiųjų operacijų pajėgų tinklo, kuris stipriai prisidėtų prie tarptautinio saugumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius