Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05 /22:21

Kryme buvo pagrobtas Ukrainos generolas, Jungtinių Tautų vadovo specialusis įgaliotinis išvarytas jėga

Rusijos kariuomenės okupuotame Kryme nežinomi asmenys pagrobė Ukrainos pasienio tarnybos administracijos Personalo departamento direktorių generolą pulkininką Michailą Kovalį, netrukus pranešta ir apie Jungtinių Tautų (JT) generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono specialiojo įgaliotinio Roberto Serry pagrobimą. Abu jie po kelių valandų atgavo laisvę.
Michailas Kovalis ir Robertas Serry
Michailas Kovalis ir Robertas Serry
Temos: 1 Krymas

22.21 val. „Net Somalio piratai negrobia derybininkų“

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos vadovas Andrijus Parubijus pranešė, kad bus pradėtas incidento su JT įgaliotiniu tyrimas.

„Net Somalio piratai negrobia derybininkų - žmonių, kurie atvyksta su stebėjimo misija ir su tikslu padėti derybose“, - pareiškė jis televizijos eteryje.

19.56 val. JT pasiuntinys prievarta išvarytas iš Krymo

Jungtinių Tautų specialiajam pasiuntiniui trečiadienį jėga neleista atlikti savo misijos Ukrainos Krymo regione – jį sustabdė ginkluoti vyrai ir nusivedė į kavinę, pranešė britų televizijos ITB reporteris Jamesas Matedsas.

JT nuotr./Robertas Serry
JT nuotr./Robertas Serry

Pasak jo, JT pasiuntinį Robertą Serry vienoje kavinių užspeitė priešiška prorusiška minia. Kai jis sutiko nebetęsti savo misijos, ginkluoti milicininkai palydėjo jį į automobilį, kuris išvažiavo į oro uostą.

Minia aplink skandavo: „Putin! Putin!“

„Reuters“ fotografas pranešė, kad prie pastato, kuriuo naudojosi tarptautiniai stebėtojai Kryme atėjo apie 100 protestuotojų, nešinų Rusijos vėliavomis ir skanduojančių „Rusija! Rusija!“ Fotografas matė, kaip per minią buvo išvestas vyriškis ir išvežtas.

Naujienų agentūrai AFP susisiekus su R.Serry palydovu Simferopolyje, paaiškėjo, kad JT pasiuntinys nutarė nutraukti savo misiją ir po incidento su ginkluotais vyrais išvyko į oro uostą.

Papildyta 19.17 val. Baikeriai paleido pagrobtą generolą

Ukrainos pasienio tarnyba pranešė, kad trečiadienio popietę pagrobtas generolas pulkininkas M.Kovalis buvo paleistas į laisvę. 

Ukrainos Sienos apsaugos tarnybos nuotr./Michailas Kovalis
Ukrainos Sienos apsaugos tarnybos nuotr./Michailas Kovalis

Tarnyba skelbia, kad ji sugebėjo nustatyti pagrobtojo buvimo vietą, į kurią atvykus pradėtos derybos su pagrobėjais. Pareigūnams pavyko susitarti, kad generolas būtų paleistas. 

Unian.net skelbia, kad generolą M.Kovalį pagrobė maždaug 40 žmonių grupė. Dauguma jų vilkėjo baikerių aprangas. 

Generolas pagrobtas netoli karinio dalinio prie Jaltos

Jo žodžiais, yra „pagrįstų priežasčių teigti, kad M.Kovalį pagrobė nežinomi asmenys“.

„Mes su teisėsaugos organais darome viską, kad jį surastume“, – sakė Ukrainos pasienio tarnybos vado padėjėjas Sergejus Astachovas. Anksčiau Euromaidano interneto tinklalapis pranešė, kad M.Kovalis buvo pagrobtas netoli karinio dalinio prie Jaltos.

Liudininkų teigimu, rusakalbiai motociklininkai sustabdė M.Kovalio automobilį, supjaustė padangas, o jį patį išsivežė nežinoma kryptimi.

Trečiadienį M.Kovalis dalyvavo pasieniečių ir prorusiškos Krymo vyriausybės atstovų susitikime. Vyriausybės atstovai įkalbinėjo pasieniečius pereiti į Rusijos pusę.

Papildyta 19.04 val. Simferopolyje pagrobtas JT vadovo specialusis įgaliotinis

Ukrainos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Kryme sulaikytas JT vadovo specialusis įgaliotinis Robertas Serry. 

R.Serry pasiųstas į šį Juodosios jūros pusiasalį, kurio kontrolę faktiškai perėmė Rusija, „kritiškai įvertinti situacijos“

Nežinomi asmenys norėjo jį nugabenti į oro uostą. Šiam atsisakius paklusti ginkluotiems vyrams, JT pareigūnas tapo įkaitu.

„R.Serry ką tik informavo, kad jo automobiliui kelią Simferopolyje užkirto nežinomi ginkluoti vyrai, vilkintys uniformomis. Jie pasakė, kad atvyko jo nugabenti į oro uostą. Jis atsisakė vykti kartu su jais, ir dabar yra sučiuptas ir laikomas įkaitu“, – paskelbė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

R.Serry pasiųstas į šį Juodosios jūros pusiasalį, kurio kontrolę faktiškai perėmė Rusija, „kritiškai įvertinti situacijos“, sakė anksčiau žurnalistams Kijeve JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas Janas Eliassonas

Kaip įvykiai Kryme klostėsi trečiadienio dieną, skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius