Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kurdų pajėgos atrėmė „Islamo valstybės“ džihadistų ataką prie Sirijos pasienio miesto

Kurdų pajėgos Šiaurės Sirijoje nustūmė „Islamo valstybės“ (IS) teroristų pajėgas nuo pasienyje su Turkija esančio Kobanio miesto visą trečiadienio naktį trukusių mūšių metu, ketvirtadienį paskelbė du kurdų pareigūnai. Apie tai praneša naujienų svetainė dailysabah.com,
Kurdų kovotojas
Kurdų kovotojas / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Prieš savaitę IS taip pat bandė užimti Kobanio miestą po daugiau negu mėnesį trukusių kovų. Apie 130 tūkstančių kurdų jau pabėgo iš miesto ir jį supančių kaimų į kaimyninę Turkiją.

Pareigūnai pranešė, kad IS džihadistai sutelkė savo pajėgas į pietus nuo Kobanio miesto vėlų trečiadienio vakarą. Vis dėl to, džihadistų veržimąsį į miestą sustabdė, o vėliau ir visiškai nustūmė apie 10 – 15 km nuo Kobanio, kurdų pajėgos.

Trečiadienį JAV pajėgos ir toliau vykdė antskrydžius prieš IS kontroliuojamus naftos telkinius Rytų Sirijoje. Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ , kuri renka duomenis apie vykstantį karą Sirijoje, pareiškė, kad per pastarosios nakties antskrydžius žuvo aštuoni IS džihadistai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius