-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kviečiama apžiūrėti pratybose „Geležinis kardas 2014“ naudojamą karinę techniką

KAM spaudai pranešė, kad sekmadienį visuomenė kviečiama atvykti į Pabradę, kurioje bus galima apžiūrėti visą Lietuvos ir sąjungininkų karinę techniką, dalyvaujančią tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“. Nuo 11 iki 15 valandos Pabradėje, aikštelėje šalia prekybos centro „Maxima“ (Vilniaus g. 96) stovės įvairios karinės transporto priemonės iš visų devynių šiose pratybose dalyvaujančių NATO valstybių.
Karinės pratybos „Geležinis kardas 2014“
Karinės pratybos „Geležinis kardas 2014“ / Vilius Dziavecka nuotr.

Renginyje Jungtinių Amerikos Valstijų kariai demonstruos vikšrinę pėstininkų kovos mašiną BRADLEY ir ratinį šarvuotą transporterį STRYKER, Vokietijos kariai visuomenei pristatys šarvuotą transporterį FUCHS ir lengvai šarvuotą visureigį FENNEK. Vengrijos ekspozicijoje bus galima išvysti ratinį šarvuotą transporterį BTR-80M ir karinį visureigį MB Wolf. Į Pabradę atvykę žmonės taip pat galės apžiūrėti Čekijos karių pristatomą lengvai šarvuotą transporterį DINGO, taip pat Lietuvos kariuomenės šarvuotą transporterį M113, karinį visureigį HMMWV ir daugiafunkcinį sunkvežimį SISU. Jungtinės Karalystės ekspozicijoje svečiai išvys karių atsigabentus visureigius ir sunkvežimius, Kanados ir Estijos kariai demonstruos turimą ginkluotę ir ekipuotę.

Vilius Dziavecka nuotr./Karinės pratybos „Geležinis kardas 2014“
Vilius Dziavecka nuotr./Karinės pratybos „Geležinis kardas 2014“

Taip pat, lapkričio 9 d. kariai ir karinė technika persidislokuos iš Gaižiūnų į Generolo Silvestro Žukausko poligoną Pabradėje, ir judės keliais Rukla-Molėtai-Pabradė. Planuojama, kad 10 val. karinė kolona sustos Molėtuose (Vilniaus g. 44, prie miesto savivaldybės). Miesto gyventojai ir svečiai galės apžiūrėti Karaliaus Mindaugo husarų bataliono ir pratybose dalyvaujančių Liuksemburgo atstovų karinę techniką ir ginkluotę.

Lapkričio 2‒14 dienomis Lietuvoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas 2014“ iš viso dalyvauja apie 2,5 tūkst. karių iš devynių NATO šalių. Per šias pratybas yra naudojama daugiau nei 300 įvairios karinės paskirties transporto priemonių. Pratybos skirtos treniruoti NATO jungtinių karinių vienetų sąveiką, veiksmų suderinamumą ir pasirengimą vykdyti gynybines ir puolamąsias operacijas. Planuojama, kad kasmet pratybos augs ir apjungs vis daugiau NATO ir partnerių šalių karių.

Daugiau apie pratybas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius