Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lauko pratybos Pagudonės poligone: ryto ramybė ir stebuklas virsta chaosu

Penkta valanda ryto. Pažeme slenka rūkas. Kažkur netoli girdisi pirmoji pabudusio paukščio giesmė, praturtinanti ryto ramybę. Argi neromantiška? Tuo metu, kai visur smelkiasi ryto tyla ir žmonės po savaitės darbų dar saldžiai miega, čia, Pagudonės poligone, Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 303 pėstininkų kuopos kariai savanoriai gynybinėse pozicijose vykdo objekto gynybą.
Lauko pratybos Pagudonės poligone
Lauko pratybos Pagudonės poligone / Viršilos Leono Mileikio nuotr.

Vieni ilsisi, kiti stebi aplinką savo stebėjimo sektoriuose. Atrodytų, kad šitas stebuklingas rytas taip ramiai ir praeis. 

Staiga pasigirsta šakų traškesys ir sprogimas... Kažkas kuopos pozicijose sušunka: „Priešas, vienuolikta valanda!“ – taip nurodydamas priešo priartėjimo kryptį. Dar po sekundės pasigirsta skyrių vadų komandos. Prasidėjo... Užverda tikra „košė“. Ryto ramybė ir stebuklas virsta chaosu. Priešas bando prasiveržti per įrengtas inžinerines užtvaras. Po kurio laiko jiems tai pavyksta. Skyriai priversti trauktis iš pirminių pozicijų ir po kelių akimirkų užima pozicijas atramos punkte. Toliau tęsiasi įnirtinga kova. Galų gale priešas sustabdomas kryžmine ugnimi ir minosvaidžių grandies apšaudymu suplanuotose naikinimo zonose. 

Kažkas kuopos pozicijose sušunka: „Priešas, vienuolikta valanda!“ – taip nurodydamas priešo priartėjimo kryptį. Dar po sekundės pasigirsta skyrių vadų komandos. Prasidėjo... Užverda tikra „košė“.

Skyriams iškeltos užduoties tikslas pasiektas, todėl kuopos vadas kapitonas Audrius Rubežius sustabdo įnirtingą mūšį ir surinkęs visus karius į vieną vietą, išsako pastebėjimus, kas buvo atlikta be priekaištų, o ką dar reikėtų patobulinti. Taip pat nepamiršta pagirti skyrių vadų, kurie sugebėjo įvykdyti sau ir savo kariams iškeltas užduotis.

Tai vienas epizodas iš balandžio 5–6 dienomis vykusių KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės 303 pėstininkų kuopos pratybų, kurių metu vyko objekto gynybos įgūdžių formavimas ir kovinis šaudymas. Į pratybas buvo atvykęs ir rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Gintaras Jaloveckas. Vadas domėjosi karių savanorių gebėjimu vykdyti gynybos užduotis ir karių individualiais įgūdžiais, bendravo su skyrių vadais ir kitais kariais savanoriais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius