-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 12 /13:46

Lenkija planuoja pirkti „Tomahawk“ raketų povandeniniams laivams

Lenkijos gynybos ministras Tomaszas Siemoniakas pareiškė, kad jo vyriausybė planuoja įsigyti sparnuotųjų raketų „Tomahawk“ iš Jungtinių Amerikos Valstijų arba kitų tiekėjų.
Tomahawk
Tomahawk / wikipedia.org nuotr.
Temos: 1 Kariuomenė

Lenkija pastaruoju metu buvo smarkiai susirūpinusi dėl iššūkių jos saugumui, keliamų ginkluoto konflikto kaimyninėje Ukrainoje ir su juo susijusio Rusijos vaidmens.

Lenkijos gynybos ministerija paragino piliečius dalyvauti karinės parengties mokymuose ir suintensyvino pastangas modernizuoti šalies ginkluotąsias pajėgas. Vasarą Lenkijoje planuojama surengti dideles NATO ir tarptautines karines pratybas.

T.Siemoniakas ketvirtadienį sakė Lenkijos radijui, kad šalis norėtų įsigyti raketų „Tomahawk“, kuriomis planuojama apginkluoti tris povandeninius laivus, kuriuos Varšuva planuoja nusipirkti iki 2030 metų.

„Mes klausiame visų, kurie gali tiekti tokius ginklus – taip pat amerikiečių“, – aiškino T.Siemoniakas.

Rusija rengia atsakymą

Lenkijos planai įsigyti povandeninių laivų, kurie būtų apginkluoti sparnuotosiomis raketomis „Tomahawk“, yra akivaizdžiai nukreipti prieš Rusiją, ketvirtadienį pareiškė aukšto rango Rusijos kariškis.

Komentuodamas Lenkijos gynybos ministro Tomaszo Siemoniako pareiškimą, kad Lenkija iki 2030 metų planuoja įsigyti tris povandeninius laivus, kurie būtų apginkluoti raketomis „Tomahawk“, buvęs Rusijos gynybos ministerijos Pagrindinio tarptautinio karinio bendradarbiavimo departamento vadovas generolas pulkininkas Leonidas Ivašovas sakė: „Aišku, kad lenkai įsigis tų sparnuotosiomis raketomis apginkluotų laivų dėl Rusijos. Tai aiškiai prieš Rusiją nukreiptas žingsnis. Žinant, kad Varšuva visiškai priklausoma nuo Vašingtono, tai tikriausiai daroma pagal JAV nurodymus.“

L.Ivašovo nuomone, Rusija turėtų imtis atsakomųjų karinių žingsnių, reaguodama į naujas grėsmes Baltijos jūroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius