Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos kariuomenės konkursą mokomiesiems orlaiviams pirkti laimėjo italų „Alenia Aermacchi“ su „M-346 Master“

Lenkijos karinės oro pajėgos iš Italijos bendrovės „Alenia Aermacchi“ pirks mokomųjų orlaivių pilotams treniruoti už 280 mln. eurų. Konkursą laimėjusi bendrovė lenkams ne tik parduos aštuonis mokomuosius orlaivius M-346, skrydžių simuliatorius, bet ir užtikrins jų techninį aptarnavimą.
Mokomasis orlaivis M-346
Mokomasis orlaivis M-346 / „Alenia Aermacchi“/aleniaaermacchi.it nuotr.

Kaip praneša portalas defensenews.com, Lenkija perka aštuonis orlaivius M-346 su galimybe vėliau įsigyti dar keturis.

Italijos bendrovė „Alenia Aermacchi“ laimėjo konkursą, kuriame taip pat dalyvavo britų kompanija „BAE Systems“ su orlaiviais „Hawk“ ir JAV bei Korėjos bendrovių „Lockheed Martin“/KAI bendras projektas su T-50 „Golden Eagle“.

Lenkų ir italų sutartis bus pasirašyta kitų metų pradžioje. Pagal sutarties sąlygas, perkami ne tik lėktuvai, bet skrydžių simuliatoriai, Italijos bendrovė turės užtikrinti orlaivių techninį aptarnavimą.

Manoma, kad mokomieji orlaiviai M-346 Lenkijos KOP pasieks jau 2015 m. Pilnai kontrakto sąlygas planuojama įvykdyti iki 2017 m. Naujaisiais lėktuvais bus ruošiami naikintuvų F-16 „Fighting Falcon“ pilotai.

Naujieji orlaiviai pakeis šiuo metu Lenkijos karo pilotų ruošimui nuo 1964 m. naudojamus TS-11 „Iskra“. Dabar Lenkija turi 47 tokio tipo orlaivius, pranešė lenta.ru.

Tuo tarpu defensenews.com pažymi, kad šis kontraktas su Lenkija žymi sėkmingą laikotarpį bendrovės „Alenia Aermacchi“ veikloje. Gruodį italų dukterinė kompanija „Finmeccanica“ pasirašė 1,15 mlrd. eurų vertės kontraktą su Norvegija dėl šešiolikos gelbėjimo paieškos sraigtasparnių AW101 gamybos.

Sraigtasparniai norvegams bus pradėti tiekti 2017 m.

Apie „M-346 Master“

Lenkų įsigyti orlaiviai M-346 yra dviviečiai mokomieji lėktuvai. Pirmą kartą į orą lėktuvas pakilo 2004 m. liepos 15 d. Eksploatuojamas šis orlaivis nuo 2011 m. lapkričio 15 d.

Orlaivio sukūrimo istorija gana įdomi. Jis buvo pradėtas kurti kartu su Rusijos Jakovlevo konstruktorių biuru. Tačiau kažkuriuo metu bendrovių nuomonės daugelių klausimų išsiskyrė, todėl abi, gavusios būsimojo lėktuvo bazinio modelio dokumentus,  savarankiškai pradėjo kurti savo nuosavus orlaivius. Italai sukūrė M-346, rusai labai panašų – Jak-130.

VIDEO: Mokomasis orlaivis M-346

Italijos gamintojai gavo teisę lėktuvą pardavinėti visame pasaulyje, išskyrus kai kurias buvusios Sovietų Sąjungos imperijos teritorijas, įskaitant ir Rusiją.

Šiuo metu M-346 naudoja Italijos, Singapūro ir Izraelio karinės oro pajėgos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius