Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 20 /18:02

Lietuva ketina siųsti orlaivį ir iki 10 karių į Centrinės Afrikos Respubliką

Lietuva ketina siųsti karinių oro pajėgų orlaivį „Spartan“ ir iki 10 karių į Centrinės Afrikos Respubliką, kur Europos Sąjunga (ES) pirmadienį nusprendė rengti misiją Prancūzijos pajėgoms paremti.
„Spartan“
„Spartan“ / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo kreipėsi į Seimą. Parlamentarai šį klausimą ketina svarstyti ketvirtadienį, BNS sakė krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Esame pasirengę siųsti „Spartaną“ su jį aptarnaujančia įgula iki 10 žmonių. Misija galėtų trukti apie mėnesį kažkada nuo balandžio iki birželio“, – teigė ministras.

Esame pasirengę siųsti „Spartaną“ su jį aptarnaujančia įgula iki 10 žmonių. Misija galėtų trukti apie mėnesį kažkada nuo balandžio iki birželio, – teigė ministras.

Planuojama, kad pagrindinė karinio orlaivio su įgula ir priežiūros personalu dislokacijos vieta bus Gabono Respublika, iš kurios būtų vykdomi skrydžiai į Centrinės Afrikos Respubliką, teigiama Seimo nutarimo projekto aiškinamajame rašte.

Orlaivis teiktų logistinę paramą Prancūzijos karinėms pajėgoms tarptautinės operacijos Centrinės Afrikos Respublikoje. Prancūzijos kariai šioje valstybėje dislokuoti praėjusių metų gruodį.

ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį pritarė ES karinių pajėgų siuntimui į Centrinės Afrikos Respubliką, kur jos padės įvesti tvarką šioje kruvino smurto tarp bendruomenių krečiamoje šalyje.

Anot J.Oleko, kol kas per anksti kalbėti apie indėlį į šią ES misiją.

„Sutarta, kad pradedame planavimą. Ar reikės, kas bus kviečiami, yra įvairūs pasiūlymai. Tada svarstysime ir diskutuosime“, – sakė ministras.

Kaip naujienų agentūrai AFP nurodė ES diplomatiniai šaltiniai, prie 1600 prancūzų karių ir afrikiečių pajėgų, kurias sudaro maždaug 4 tūkst. narių, prisidės apie 500 ES karių misija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius