Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje su pirmuoju vizitu apsilankė NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės vadas

Ketvirtadienį Lietuvoje su pirmuoju oficialiu vizitu lankėsi NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės (angl. Allied Land Command) vadas generolas leitenantas Frederickas Benas Hodgesas ir jį lydinti delegacija.
NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės vado vizitas Vilniuje
NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės vado vizitas Vilniuje / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Kaip rašoma Lietuvos kariuomenės pranešime, svečias susitiko su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Arvydu Pociumi, Sausumos pajėgų vadu generolu majoru Almantu Leika, Krašto apsaugos ministerijos Pajėgumų ir ginkluotės generaliniu direktoriumi brigados generolu Gintautu Zenkevičiumi. Susitikimų metu NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės vadui pristatytos Lietuvos sausumos pajėgų aktualijos.

Lietuvos kariuomenės vadas gen. ltn. A. Pocius susitikimo metu pasidžiaugė tik prieš metus įkurtos NATO vadavietės progresu. Generolai taip pat aptarė Lietuvos karių pasirengimą tarnybai NATO Jungtinėje sausumos pajėgų vadavietėje, NATO pratybų Baltijos regione svarbą ir jų sinchronizavimo su nacionalinėmis pratybomis svarbą Lietuvos kariuomenei.

Gen. ltn. F. B. Hodgesas savo vizito metu apsilankė Mechanizuotoje pėstininkų brigadoje „Geležinis Vilkas“ Rukloje. Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas gen. mjr. Almantas Leika supažindino svečią su pajėgomis ir diskutavo apie tolimesnio karinio bendradarbiavimo pajėgų lygmenyje perspektyvas, taip pat pristatytas dalyvavimas operacijose, budinčiuose padaliniuose, kovinio rengimo bei aprūpinimo aktualijos.

„Šis, pirmasis oficialus susitikimas itin svarbus ne tik susipažinimu, bet ir tuo, kad šitaip išlaikomas ir stiprinamas pasitikėjimas savo partneriais. Šiandien buvo aptartos bendradarbiavimo galimybės ir diskusijų metu surasta daug bendradarbiavimo sričių, kurias sieksime plėtoti“, – po susitikimo sakė gen. mjr. Almantas Leika.

Diskusijų metu gen. ltn. F. B. Hodgesas teigiamai vertino Lietuvos karių dalyvavimą ateityje vyksiančiose įvairiose NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės organizuojamose mokymuose, kursuose ir seminaruose. Be to, generolas patikino, kad ateityje ir toliau bus plėtojamas abipusis bendradarbiavimas integruojant Lietuvos sausumos pajėgų karius į NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietę bei pakvietė Sausumos pajėgų vadovybę bei štabo personalą 2014 m. atvykti pažintinio vizito į Izmire įsikūrusį štabą Turkijoje.

NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės štabas, kuriam vadovauja gen. ltn. F. B. Hodgesas įkurtas prieš metus – 2012 m. lapkričio 30 d. – Izmire (Turkija) po NATO transformacijos. Tuomet buvo nuspręsta, jog šis štabas perims Sąjungininkų pajėgų vadavietės Heidelberge (Vokietija) ir Pajėgų vadovybės Madride (Ispanija) atsakomybes ir pareigas. NATO Jungtinės sausumos pajėgų vadavietės štabas užtikrina NATO pajėgų pasirengimą, vykdo sausumos operacijas bei sinchronizuoja Sausumos pajėgų valdymą ir kontrolę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius