Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir JAV kariai prieštankiniais ginklais naikino šarvuotą techniką

Dešimt dienų Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje vyko bendros Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų prieštankinių padalinių ir JAV karių prieštankinio skyriaus lauko taktinės pratybos su koviniu šaudymu „Medžiotojas 2014“, kuriose kariai treniravosi naudoti turimus prieštankinius ginklus ir priemones naikinant šarvuotą techniką.
Pratybų akimirka
Pratybų akimirka / Alfredo Pliadžio nuotr.

Kovinį šaudymą stebėjęs krašto apsaugos ministras Juozas Olekas džiaugėsi karių profesionalumu, parodytu pratybų metu. „Tokios pratybos tikrai reikalingos, nes kariai gali išbandyti visą ginkluotę, patobulinti savo šaudymo įgūdžius ir keistis tarpusavyje patirtimi. Kariai pasiekė nustatytus tikslus ir naudodamiesi modernia prieštankine ginkluote demonstravo savo profesionalumą“, – sakė ministras J. Olekas.

„Šios pratybos buvo labai naudingos visiems kariams. Per dvi savaites jie galėjo išmėginti įvairius ginklus ir amuniciją, taip pat sužinoti jų padaromą žalą. Mūsų kariai yra specialiai rengiami naikinti brangią šarvuotą techniką įvairiausiais prieštankiniais ginklais. Šioje srityje jie tikrai yra profesionalai ir tai galime matyti iš šių pratybų rezultatų“, – pasakojo pratybų vadovas pulkininkas leitenantas Aleksiejus Gaiževskis.

 Pratybose daugiau nei du šimtai dalyvavusių karių treniravosi naudoti turimus prieštankinius ginklus ir priemones vykdant gynybines operacijas, atliko kovinį šaudymą, praktiškai susipažino su prieštankinių ginklų galimybėmis.

Pratybų metu buvo pademonstruoti ne tik prieštankinių priemonių, artilerijos sviedinių ir minosvaidžių minų („Javelin“, „Carl Gustaf“, PV1110, AT-4, L70 ir kt.) poveikis šarvuotai technikai, bet ir naikinti šarvuoti ir už priedangų esantys taikiniai, pasitelkiant inžinerines priemones, sunkiuosius kulkosvaidžius ir automatinius granatsvaidžius (M2HB QCB, H&K GMG 40 mm ir kt.).

Pratybose dalyvavo Lietuvos kariuomenės padalinių kariai iš Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas", Krašto apsaugos savanorių pajėgų, Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centro, Juozo Vitkaus inžinerijos, Karaliaus Mindaugo husarų, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų, Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, Karinių oro pajėgų Oro gynybos ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo batalionų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius