Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Lenkijos krašto apsaugos ministrai: į Rusijos agresiją turime atsakyti kartu

Ketvirtadienį Balstogėje susitiko Lietuvos ir Lenkijos krašto apsaugos ministrai Juozas Olekas ir Tomaszas Siemoniakas. Ministrai aptarė susidariusią situaciją dėl Rusijos invazijos į Krymą ir kuriamą bendrą Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigadą.
Lietuvos ir Lenkijos krašto apsaugos ministrų susitikimas
Lietuvos ir Lenkijos krašto apsaugos ministrų susitikimas / A.Zakrzewski/DPI MON nuotr.

Lenkijos ministro teigimu, Lietuvos ir Lenkijos nuomonė dėl Krymo aneksijos visiškai sutampa. „Aktyviai dalyvaujame NATO ir Europos Sąjungos veikloje, todėl kartu kursime tinkamą atsaką į Rusijos agresiją“, – T.Siemoniako žodžius cituoja wyborcza.pl.

J.Olekas po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje teigė, kad Lietuva turi daug geros patirties bendradarbiaujant su karinėmis Lenkijos pajėgomis. „Į Lietuvą ir Lenkiją atskrido papildomų amerikiečių naikintuvų, laukiame Prancūzijos gynybos ministro vizito Baltijos šalyse ir Varšuvoje“, – kalbėjo J.Olekas.

Į Lietuvą ir Lenkiją atskrido papildomų amerikiečių naikintuvų, laukiame Prancūzijos gynybos ministro vizito Varšuvoje, – kalbėjo J.Olekas.

Anot T.Siemoniako, susitikimas planuotas seniai, tad tik sutapimas, jog jis įvyko tokiu svarbiu tiek abiem šalims, tiek NATO momentu. „Smerkiame dalies Ukrainos aneksiją. NATO turi būti stipri, nes Europai kilo grėsmių“, – sakė Lenkijos krašto apsaugos ministras.

Ministrai kalbėjo ir apie bendros Lietuvos ir Lenkijos brigados įkūrimą. „Būsimosios Lietuvos-Lenkijos-Ukrainos karinės brigados (LITPOLUKRBRIG) tiklas bus dalyvavimas stabilizavimo misijose. Kol kas vyksta konsultacijos, kokia ta brigada turėtų būti“, – teigė T.Siemoniakas.

„Su ministru sutarėme, kad šiuo metu svarbiausia kalbėti apie paties projekto tąsą. Dabar dar yra per anksti kalbėti apie galimas jo praktines panaudojimo ar dislokavimo galimybes, nes pagrindinis jo tikslas būtų didinti trišalį karinį gebėjimą veikti išvien ir perduoti Lietuvos ir Lenkijos sukauptą gerąją praktiką Ukrainos kariams“, – sakė J.Olekas.

Nuo gegužės Lenkija perima iš JAV budėjimą NATO oro policijos misijoje. Pasirengimą prisijungti ir sustiprinti Oro policijos misiją Lenkijos budėjimo metu pareiškė Jungtinė Karalystė. Lenkijos ministro teigimu, norima rasti šiai misijai partnerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius