Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai dalyvauja NATO tarpusavio bendradarbiavimo pratybose

Lietuvos kariuomenė spaudai pranešė, kad lapkričio 3–16 d. NATO Jungtiniame kovinio rengimo centre Stavangeryje (Norvegija) ir Jungtinėje pajėgų vadavietėje Neapolyje (Italija) vyksta NATO vadovybės ir NATO pajėgų tarpusavio bendradarbiavimo pratybos „Trident juncture 2014”.
Kariai
Kariai treniruosis poligone Kazlų Rūdoje / seržanto Laisvūno Vizbaro nuotr.
Temos: 2 Pratybos NATO

Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas dalyvauti šiose štabuose rengiamose pratybose Norvegijoje ir Italijoje skyrė apie 20 karių. Pasak Lietuvos kariuomenės Jungtinio štabo viršininko brigados generolo Vilmanto Tamošaičio, dalyvauti šiose pratybose yra labai svarbu, nes jose bus treniruojamasi reaguoti į vieną svarbiausių NATO sutarties – 5-ąjį – kolektyvinės gynybos – straipsnių.  

 „Veiksmų ir procedūrų suderinimas tarpusavyje, sklandaus vadovavimo ir valdymo užtikrinimas – svarbiausi sėkmingo užduočių vykdymo elementai,“ – sako  brg. gen. V. Tamošaitis.

Vienas iš pratybų tikslų – demonstruoti NATO nusiteikimą ginti šalių narių vientisumą ir suverenumą.

Pratybų „Trišakė jungtis 14“ metu bus patikrintos NATO galimybės tarptautinėje aplinkoje koordinuoti ir vykdyti NATO vadovaujamą kolektyvinės gynybos operaciją, taip pat bus įvertintas NATO greitojo reagavimo pajėgų 15-osios pamainos pasirengimas budėti didelio intensyvumo konflikto sąlygomis.

Vienas iš pratybų tikslų – demonstruoti NATO nusiteikimą ginti šalių narių vientisumą ir suverenumą, taip pat pagerinti NATO partnerių ir narių nacionalinių vienetų sąveiką vykdant kolektyvinės gynybos užduotis.

Planuojama, 2015 metais NATO greitojo reagavimo pajėgose budės ir apie 200 Lietuvos karių: pėstininkų kuopa, specialiųjų operacijų grupė ir jas remiantys logistiniai ir kiti vienetai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius