-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariai dalyvaus Ukrainoje rengiamose tarptautinėse pratybose „Rapid Trident“

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų kariai rugsėjo 15–26 d. dalyvaus tarptautinėse taikos rėmimo operacijų pratybose „Rapid Trident 2014“, kurios vyks Javorivo taikos palaikymo mokymo centre, Ukrainos Lvovo srityje.
Karinės pratybos „Kardų susikirtimas 2014“
Karinės pratybos „Kardų susikirtimas 2014“ / Ediko Ponomariovo nuotr.

Pratybose Lietuvai atstovaus būrys pėstininkų žvalgų iš Karaliaus Mindaugo husarų ir Didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalionų ir keli štabo karininkai, iš viso 38 kariai.

Šiemet pratybose dalyvaus apie 1 300 karių iš 15 šalių – NATO ir šalių partnerių:  Azerbaidžano, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Gruzijos, Ispanijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Norvegijos, Rumunijos, Ukrainos, Vokietijos.

„Dalyvavimas šiose pratybose Lietuvos kariams suteiks puikią galimybę dalintis dalyvavimo tarptautinėse operacijose patirtimi, plėtoti ir tęsti sėkmingą Lietuvos, NATO, Ukrainos ir kitų šalių partnerių karinį bendradarbiavimą“, – sakė Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika. 

Šio sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžiai yra dalyvavimas tarptautinėse operacijose bendruose vienetuos, dalyvavimas tarptautinėse karinėse pratybose, dalijimasis ekspertų  patirtimi.

Pratybos „Rapid Trident“ – tai JAV pajėgų Europoje vadavietės (US EUCOM) Ukrainoje organizuojamos taikos rėmimo pratybos.  Pratybos skirtos plėsti ir stiprinti JAV, NATO ir Partnerystės taikos labui programoje (PfP) dalyvaujančių šalių tarptautinį karinį bendradarbiavimą, NATO ir šalių partnerių kariuomenių tarpusavio sąveiką, taip pat prisidėti stiprinant regioninį stabilumą ir saugumą. Pratybos „Rapid Trident“ Ukrainoje paskutinį  kartą vyko praėjusiais metais.

Šiemet pratybose dalyvaus apie 1 300 karių iš 15 šalių – NATO ir šalių partnerių:  Azerbaidžano, Bulgarijos, Didžiosios Britanijos, Gruzijos, Ispanijos, JAV, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Moldovos, Norvegijos, Rumunijos, Ukrainos, Vokietijos.

Pratybose dalyvaujantys kariai treniruosis konvojavimo, patruliavimo, kovos su improvizuotais sprogstamaisiais užtaisais ir pan. užduočių, daugiausia dėmesio skirdami pasirengimui tarptautinėms taikos rėmimo ir stabilizavimo operacijoms būdingų užduočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius