-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos kariuomenės mokymuose - planai, kaip ginklu ginti valstybę

Gruodžio 3–14 dienomis Lietuvos kariuomenės padaliniuose vyko mokymai „Gintarinė drąsa 2012“, kurių metu buvo planuojamos gynybos užduotys visoje šalies teritorijoje.
Pratybų akimirka
Lietuvos kariuomenė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Tai buvo pirmosios tokio tipo pratybos, kai visų kariuomenes pajėgų vadovavimo vienetai kartu su Valstybės sienos apsaugos ir Viešojo saugumo tarnybomis prie Vidaus reikalų ministerijos vykdė valstybės ginkluotos gynybos planavimą. Pratybas organizavo Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas.

Šių pratybų metu atsakomybės regionais paskirstytos vadavietės tobulino gynybos operacijų planavimo procedūras, analizavo situaciją savo atsakomybės rajonuose ir vykdė sąveiką tiek su gretimais regionais, tiek ir šalies mastu.

„Regioninis paskirstymas leidžia efektyviai panaudoti vadovavimo vienetų patirtį, nes jie geriau žino savo regiono specifiką, o tai leidžia operatyviai reaguoti į įvairias situacijas ir laiku  priimti  decentralizuotus sprendimus,“ – sakė pratybas stebėjęs Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Jis taip pat pridūrė, kad regioninis suskirstymas leistų operatyviau reaguoti ir į taikos metu iškilusias krizes, į kurių likvidavimą būtų įtraukiamos ir didelės kariuomenės pajėgos.

Vienas iš pagrindinių Lietuvos kariuomenės taikos meto uždavinių – užtikrinti kovinės parengties palaikymą ir pasiruošimą valstybės ginkluotai gynybai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius