Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos savo paskyroje „Facebook“ paskelbė meniškai įamžintų pratybų vaizdų

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ sekmadienį paskelbė menišką pratybų vaizdo klipą.
Menišką vaizdo klipą Sausumos pajėgos paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“
Menišką vaizdo klipą Sausumos pajėgos paskelbė socialiniame tinkle „Facebook“ / Nuotrauka iš „Facebook“

Kaip rašoma Sausumos pajėgų paskyroje, vaizdo klipo autorius – ištikimas Sausumos pajėgų gerbėjas ir bičiulis Aurimas Smaguris, pratybų akimirkas perteikiantis kario akimis.

„Filmukas, nei apie pratybas, nei apie batalioną... Tiesiog gražios grupės „Skylė“ ir Aistės Smilgevičiūtės dainos „Akmenų kareiviai“ įkvėptas“, – autorių socialiniame tinkle cituoja Sausumos pajėgos.

Vaizdo klipas ir įgarsintas grupės „Skylė“ daina „Akmenų kareiviai“.

Žemiau yra aktyvus Sausumos pajėgų pranešimas. Čia pat vaizdo klipą galite ir peržiūrėti.

 

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgos yra didžiausia Lietuvos kariuomenės dalis, skirta Lietuvos valstybės sausumos teritorijos karinei apsaugai ir gynybai. Tai yra sudedamoji Lietuvos kariuomenės reguliariųjų pajėgų kariuomenės rūšis, pavaldi Lietuvos kariuomenės vadui.

Kaip savo paskyroje skelbia pačios Sausumos pajėgos, jos plėtojamos pagal NATO standartus didinant operacinį veiksmingumą ir stiprinant gebėjimus veikti kartu su kitomis NATO šalių pajėgomis. Kariai nuolatos tobulina įgūdžius ir gebėjimus kariniuose mokymuose ir pratybose Lietuvoje ir kitose Aljanso šalyse.

Sausumos pajėgas šiuo metu sudaro Sausumos pajėgų vadovybė (štabas), Krašto apsaugos savanorių pajėgos (6 rinktinės), Mechanizuotoji pėstininkų brigada „Geležinis Vilkas“ (3 mechanizuotieji ir 1 artilerijos batalionai), Didžiosios kunigaikštienės Birutės, Karaliaus Mindaugo ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų motorizuotieji pėstininkų batalionai, Juozo Vitkaus inžinerijos batalionas ir Sausumos pajėgų Juozo Lukšos mokymo centras.

Sausumos pajėgose tarnauja ir dirba apie 3 tūkst. 500 karių ir civilių bei bemaž 4 tūkst. 500 karių savanorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius