Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Linas Linkevičius: taikdarių misiją būtų galima svarstyti, jei situacija stabilizuosis

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Ukrainos prašymas dislokuoti taikdarius į šalies rytus teoriškai galėtų būti svarstomas, jei situacija stabilizuosis, tačiau pridūrė, kad tam reikėtų pakeisti Rusijos neigiamą nusistatymą.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kai yra karšti taškai ir kai situacija būna labiau stabilizuota, teoriškai galima tą svarstyti. Įsivaizduočiau, kad jeigu būtų atitrauktos pajėgos vienos nuo kitų nuo konfrontacinės linijos, tai teoriškai tame tarpe galėtų būti dislokuotos taikdarių pajėgos,“ - BNS ketvirtadienį sakė ministras.

„O kaip tai atrodys praktiškai, reikės dar palūkėti. Kiek supratau, buvo neigiama Rusijos reakcija. Žinant Rusijos vaidmenį Jungtinėse Tautose, jei ta reakcija neigiama, tai būtų sudėtinga tikėtis kažkokio sprendimo“, - pridūrė L.Linkevičius.

Žinant Rusijos vaidmenį Jungtinėse Tautose, jei ta reakcija neigiama, tai būtų sudėtinga tikėtis kažkokio sprendimo, - sakė L.Linkevičius.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba (NSGT) trečiadienį vakare patvirtino kreipimąsi į Jungtines Tautas ir Europos Sąjungą, kuriame prašoma atsiųsti taikdarių kontingentą į konflikto krečiamus šalies rytus.

„Buvo aptartas šis klausimas ir priimtas sprendimas kreiptis į JT ir ES, kad Ukrainos teritorijoje būtų pradėta taikos palaikymo ir saugumo operacija“, - žurnalistams po tarybos posėdžio sakė NSGT sekretorius Oleksandras Turčynovas.

Pasak jo, dabar Ukrainos užsienio reikalų ministerija parengs tokį prašymą, o šalies parlamentas jam pritars.

O.Turčynovas nurodė, kad taikdariai turėtų būti dislokuoti abipus fronto linijos šalies rytuose, taip pat prie Rusijos ir Ukrainos sienos ruožo, kurio nekontroliuoja Kijevo vyriausybė.

Tačiau Rusijos ambasadorius prie Jungtinių Tautų Vitalijus Čiurkinas ketvirtadienį pareiškė, kad Ukrainos valdžios raginimas atsiųsti taikdarius į Rytų Ukrainą yra mėginimas sužlugdyti Minsko susitarimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius