-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 02 19 /17:19

Londonas ir Madridas pasisako prieš ginklų tiekimą Ukrainai

Didžiosios Britanijos ir Ispanijos užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį pareiškė, kad Ukrainos krizės sprendimo reikia ieškoti dialogo keliu ir tai neturi būti karinės pagalbos Ukrainos pajėgos teikimas.
Philipas Hammondas
Philipas Hammondas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Mes nemanome, kad šiuo metu būtų naudinga paremti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas letaliais ginklais“, – Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Philipas Hammondas sakė Madride vykusioje spaudos konferencijoje, kurioje dalyvavo ir Ispanijos užsienio reikalų ministras Jose Manuelis Garcia-Margallo.

„Mes aiškiai sakome, kad negalime leisti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms žlugti, tačiau manau, kad šiuo metu jiems toli gražu tai negresia“, – kalbėjo britas.

„Taigi, Didžioji Britanija dabar nekeičia savo pozicijos dėl letalios pagalbos tiekimo dėl to, kas dabar vyksta vietoje“, – pridūrė jis.

Pasak Ph.Hammondo, sprendimą dėl pagalbos ukrainiečių pajėgoms teikimo klausimo turi priimti „nacionalinės vyriausybės individualiai“.

„Tai nėra ES klausimas ar NATO klausimas“, – pridūrė sekretorius.

J.M.G. Margallo, savo ruožtu, paragino pradėti nuoširdų ir atvirą dialogą, o Rusiją – gerbti Ukrainos teritorinį vientisumą.

Ukrainos, Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos lyderiai ketvirtadienį pažadėjo stengtis gelbėti žlungančias paliaubas rytinėje Ukrainoje, nepaisant jų pažeidimų, tarp kurių buvo prorusiškų teroristų įvykdytas strategiškai svarbaus miesto šturmas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius